Хроніка АТО за 20 серпня. Важке звільнення Іловайська та обстріл Луганська і Донецька (КАРТА)

20.08.2014 16:30 Суспільство
Сили АТО продовжують наступ на позиції терористів. Тривають бої за визволення Донецька, Луганська, Іловайська, Красного Луча, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Станично-Луганського.

Сили АТО протягом двох діб успішно відбивали танкові атаки бойовиків у районі Саур-Могили.

Пропонуємо огляд найважливіших подій у зоні проведення АТО за 20 серпня.

Сили антитерористичної операції намагаються ізолювати кризові райони в Донбасі і не допустити вторгнення нових бойовиків і диверсантів з території Росії. Бойові дії в Донецьку і Луганську для сил АТО ускладнюються застосуванням терористами важких гармат.

Читайте також: Звільнені з полону харків'яни не хочуть розповідати, що з ними було
                      Харківські мобілізовані готові до оборони. Присягнуло понад 20 добровольців
                      Хроніка АТО за 19 серпня: прорив у Луганськ, бої за Донецьк, переговори від терористів (КАРТА)


У другій половині дня 19 серпня під Іловайськом батальйон "Донбас" зазнав втрат і вийшов з бою з терористами.

Але вже вночі на 20 серпня силам АТО вдалося зайняти елику частину міста Іловайська. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій БутусовБойовики за підтримки двох танків і БМП атакували опорний пункт в районі Іловайська. Українським силовикам вдалося відбити атаку. В місті триває зачистка, частина терористів все ще перебуває в даному населеному пунктіМенш ніж за добу в зіткненнях з терористами загинули дев'ять українських бійців. Вдень на підмогу до терористів в Іловайську були перекинуті угруповання бандитів "Восток" і "Оплот". Тим часом сили АТО відбили три контратаки бойовиків у цьому місті. Вдень в Іловайську бійці батальйону "Донбас" затримали групу сепаратистів з восьми осіб, спрямовану для підтримки Іловайського угруповання.


Ранок 20 серпня в Донецьку почався з артобстрілів. В ніч з 19 на 20 серпня залпи з важких гармат періодично лунали по всьому місту. Верхньо-Кальміуська фільтрувальна станція, що забезпечує водою Донецьк, знову знеструмлена.

Обстріли Луганська не припиняються. Тривалий час ситуація в місті залишається вкрай критичною: впродовж 18 днів люди змушені жити в умовах відсутності світла, води, мобільного та стаціонарного зв'язку.

У Луганській області тривають активні бойові дії біля населених пунктів Хрящувате і Новосвітлівка, де 18 серпня терористами була знищена колона переселенців, які намагалися покинути зону АТО.

В селі Кримське в районі Слов'яносербська (Луганська область) батальйон територіальної оборони "Львів" провів успішну операцію з виявлення та затримання терористів так званої ЛНР.

ГСЧС доставила Донбасу більше 1200 тонн гуманітарної допомоги.

За останню добу в результаті бойових дій загинули 34 жителі Донецької області, ще 29 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Автор: Администратор сайта