Хроніка АТО за 27 серпня. На межі військового вторгнення РФ (КАРТА, ВІДЕО)

27.08.2014 16:09 Суспільство
У зоні АТО українські військові проводять перегрупування сил і здійснюють рейди. Бійці батальйону "Донбас" утримують місто Іловайськ.

 Ситуація критична. Армії та добровольчим загонам вкрай необхідне підкріплення. За останніми даними СНБО, до оточених  в Іловайську бійців вирушила колона підкріплення.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні проведення АТО за 27 серпня.

Cили антитерористичної операції продовжують утримувати та зачищати 5 населених пунктів. Неподалік населених пунктів Горлівка та Іловайськ сили АТО знищили вогневим ударом артилерії понад 225 бойовиків і техніку противника.

Після вчорашніх боїв українські силовики закріпилися на східному рубежі селища Безіменне, неподалік від Новоазовська. Траса Новоазовськ - Маріуполь перебуває під контролем сил АТО.

Збройні сили Російської Федерації перекинули військову техніку в Ростовську область. Російськими військовими проводиться обладнання позицій у районі Джанкоя і на півночі тимчасово окупованого Криму. Серед місцевого населення поширюються інформація про можливі військові дії.

Читайте також: Хроніка АТО за 26 серпня. Звірство у Донецьку, десантники РФ здалися у полон
                       Що роблять під Харковом піхота, танкісти та мотострілки (відео)

Затримані Службою безпеки України поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області десять російських військовослужбовців дають свідчення щодо скоєного правопорушення і не є військовополоненими. Десантники проходять як свідки за двома статтями Кримінального кодексу.

Протягом усього дня тривали бойові дії з метою утримання під контролем міста Іловайськ і під'їзних шляхів та переважаючих висот навколо нього.

Терористи зайняли селище Старобешеве Донецької області.

В ніч з 26 на 27 серпня в Донецьку було неспокійно, був обстріл в Куйбишевському районі. Загинули три мирні жителі.

У Луганську не припиняються бойові дії і обстріли міста, у зв'язку з цим 1 вересня навчальний рік у школах Луганська не почнеться. Однак школи відкриються в місті Щастя.

Державна прикордонна служба України встановила 29 блокпостів на кордоні з Росією. Також на кордоні з РФ обладнано 112 бліндажів та вирито 110 км ровів.

Сили антитерористичної операції продовжують оборонні бої за утримання населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате. Підрозділами сил АТО здійснюється оперативне відпрацювання населених пунктів Родакове, Іллірія і Маломиколаївка.

Терористи захопили села Маркино, Ковське, Щербак, Клімкін, Сєдово-Василівку, Ковалі, Рози Люксембург, які розташовуються на північ від міста Новоазовськ.

У Донецькій області терористи обстріляли села Старобешеве, Новий Світ, Комсомольське, в результаті чого загинули десятки мирних жителів, зруйновано приватні будинки, а також відділення Пенсійного фонду.

На виїзді з населеного пункту Перемога (Донецька область) розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил Російської Федерації.
 
У другій половині дня сили антитерористичної операції почали операцію з остаточного звільнення міста Іловайськ Донецької області.

Сили антитерористичної операції взяли місто Новоазовськ під свій контроль після того, як отримали підкріплення.

Від початку боїв у Східній Україні кількість загиблих зросла щонайменше до 2200 чоловік. Щодня в середньому гине як мінімум 36 осіб. Про це йдеться в доповіді місії спостерігачів ООН.

Автор: Администратор сайта