Хроніка АТО за 29 липня. Українська армія змінює тактику, ЄС уводить санкції

30.07.2014 06:39 Суспільство
карта РНБО карта РНБО
Про зміну тактики у наступі на бойовиків оголосив Президент України Петро Порошенко.

Тим часом ЄС ввів секторальні санкції проти Росії, а нові США торкнуться трьох російських банків та однієї компанії. 

Отже, уже 28 липня Авдіївка, яка знаходиться за 6 кілометрів на північ від Донецька, перейшла під контроль сил АТО. Стало відомо, що значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. 28 липня українські силовики знищили більше 100 терористів, 10 одиниць бронетехніки і 12 артилерійських установок.  У батальйоні "Айдар" підтверджують інформацію про 23-х загиблих вчора під час бою під Лутугиним.

О 21:30 28 липня бойовики почали обстріл прикордонпункту "Червонопартизанськ", на якому знаходяться українські військовослужбовці. 

Читайте також: МЕШКАНЦІ ДОНБАСУ БОЯТЬСЯ ПОВЕРТАТИСЯ ДОДОМУ. РОЗПОВІДЬ МЕШКАНКИ ЛУГАНЩИНИ
                      "АФГАНЕЦЬ" З ЛУГАНСЬКА: КОЖНОГО ДНЯ У МІСТІ ДЕСЯТКИ УБИТИХ, ЇХ ХОВАЮТЬ БОЙОВИКИ
                      ЗВІЛЬНЕНИЙ ЛИСИЧАНСЬК: ЛЮДИ ВИХОДЯТЬ З ПІДВАЛІВ, САПЕРИ РОЗМІНОВУЮТЬ МІСТО

У ніч з 28 на 29 липня Донецьк знову піддався артилерійським обстрілам. Серйозно постраждали Ленінський та Київський райони. 28 липня близько 21:00 під час обстрілу снаряд потрапив в будівлю Ясинуватського центру професійного технічного розвитку персоналу. В результаті обстрілу чотири людини загинули, ще сім отримали поранення, серед травмованих - двоє жінок. 

Бойовики ЛНР зміцнили свої позиції в місті Красний Луч Луганської області. Вони встановили вогневі точки в житлових районах міста і займають природні височини для організації оборони. У районі населеного пункту Свердловськ (Луганська область) відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку Сніжного (Донецька область) і Ровеньок (Луганська область).

Бойовики не полишають спроб повернути утрачені території. Після звільнення українськими силовиками ряду районів бойовики провели кілька контратак з метою повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Саур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками.

29 липня центральна частина Горлівки знову потрапила під обстріл з "Граду". За словами очевидців, було чути два залпи по вісім пострілів. В основному удар прийшовся на трикутник: район ВГСЧ-245-й квартал - житловий масив Будівельників. В результаті артилерійського обстрілу в Горлівці загинули 17 жителів, серед них троє дітей. Поранено 43 мирні жителі.

Сили антитерористичної операції взяли під контроль смт Новий Світ у Старобешівському районі Донецької області.

Вдень 29 липня приблизно о 12:20 центральна частина Донецька була піддана артилерійському обстрілу. Евакуювали населення в районі вулиць Треньова і Батищева в укриття і безпечні зони. 

Увечері 29 липня бойовики продовжили обстріли Горлівки, Донецька та Луганська. 

Сили АТО повністю зачистили Дебальцеве від терористів.

Автор: Администратор сайта