Хроніка АТО за 3 вересня. Донецьк без води, українська армія мужньо тримає оборону (ВІДЕО, КАРТА)

04.09.2014 09:00 Суспільство
Угруповання російських військ призупинили наступ вглиб України. Активні бої тривають тільки на північному фронті в Луганській області, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

 Зустрівши героїчний опір українських військ навіть в умовах повного оточення під Іловайськ і Луганськом, російське командування не досягло своїх стратегічних цілей - повного краху українського опору на Донбасі. В полоні у бойовиків терористичної ДНР в районі Іловайська залишається 80 бійців сил АТО.

Пропонуємо короткий огляд найважливіших подій у зоні АТО за 3 вересня.

Терористи за підтримки російських військ прагнуть взяти під контроль території в Донецькій області від Донецька до Маріуполя. Вони вже фактично контролюють весь південь Луганської області. 

В Донбас привезли російські рублі, які продовжують стрімке рекордне падіння.

СБУ затримала громадянина України бойовика "ЛНР" на прізвисько "Боцман", який за завданням російських спецслужб здійснював на території регіону розвідувально-підривну діяльність.

Читайте також: ХАРКІВСЬКИЙ БАТАЛЬЙОН ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ДОСІ ПІД ЛУГАНСЬКОМ. КОМЕНТАР ХОДА
                      ХРОНІКА АТО ЗА 1 ВЕРЕСНЯ ТА РАНОК 2 ВЕРЕСНЯ. УКРАЇНСЬКА АРМІЯ ВІДСТУПАЄ (КАРТА)
                      ДОПОМОГА БІЖЕНЦЯМ. ЯК НЕ ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК ШАХРАЇВ, РОЗПОВІДАЄ ХАРКІВСЬКИЙ ВОЛОНТЕР

При відході від аеродрому Луганськ українські силовики знищили сім бронетранспортерів, два танка, мінометний розрахунок і близько ста терористів. Також була підірвана злітна смуга.

Після нанесення вогневого удару по базі бойовиків в районі Сніжного було знищено більше 100 проросійських найманців. 

Вночі позиції ВСУ недалеко від населеного пункту Перемога були тричі обстріляні із застосуванням установок "Смерч", з застосуванням артилерії і мінометів були обстріляні позиції наших військ поблизу населених пунктів Червоний Яр, Станично-Луганське, Весела Гора, Луганське, Дебальцеве, повідомили в пресс- центрі АТО.

Ніч на 3 вересня в Донецьку пройшла без активних військових дій. З четвертої ранку в Петровському, Кіровському, Ленінському та Будьоннівському районах були чутні залпи і вибухи. 

Під час боїв в Донбасі отримав важкі поранення один з лідерів Правого сектора Андрій Тарасенко. 

У ніч на 3 веренся місто Щастя в Луганській області піддався масованому обстрілу. Війська РФ розгромили село Хрящувате під Луганськом.

Під Луганськом бойовики ЛНР двічі обстріляли дачні селища "Берізка" і "Автомобіліст", що знаходяться на виїзді з Щастя в Новоайдарському напрямку. За оперативними даними, двоє людей загинули, є поранені.

Після артобстрілу була знеструмлена Верхнекальміусская фільтрувальна станція. Вода на Донецьк не подається, водопровідні вузли міста зупинені.

Червоний Хрест попередив про можливі епідеміологічних проблемах в Луганську. Місто відрізаний від решти країни.

Члени моніторингової місії ОБСЄ вперше підтвердили факт обстрілу української території з боку Росії.

В морг судово-медичної експертизи Запоріжжя доставлені тіла 87 бійців, які загинули у районі Іловайська, повідомив заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвинов.

На кордоні Харківської області створять другий пояс безпеки. Буде створено ще один територіальний батальйон для охорони держкордону, а також особливо важливих об'єктів і захисту від разведгрупп.

Батальйону "Донбас" передадуть десять танків. Крім танків, бійців озброять гранатометами АГС-17, мінометами і крупнокаліберними кулеметами.

На відео: колона бронетехніки без розпізнавальних знаків в Луганській області.

Автор: Администратор сайта