Хроніка АТО за 7-8 серпня. Два збиті літаки, два нових міста під контролем армії, суд над офіцерами в РФ

08.08.2014 13:39 Суспільство
frankensstein.livejournal.com frankensstein.livejournal.com
Закінчення оперативної паузи і продовження активних дій сил АТО викликали у відповідь активізацію терористичних груп, зокрема в районі Луганська, повідомляє прес-служба АТО.

8 серпня сили АТО просунулися далі углиб зони антитерористичної операції. Армія увійшла в місто Міусинськ Луганської області та смт Пантелеймонівка Донецької області.

У другій половині дня 7 серпня в зоні АТО бойовики підбили український санітарний вертоліт Мі-8. Екіпаж збитого терористами вертольота Мі-8 удалося врятувати. Міноборони України розцінило обстріл санітарного вертольота Мі-8 в Донбасі як теракт.

Також бойовики збили український винищувач МіГ-29 над Єнакієвим Донецької області.

За 7 серпня в боях з терористами загинули сім військовослужбовців Збройних Сил України і вісім прикордонників. Ще 79 силовиків отримали поранення.

З Росії в Україну повернулися 48 наших бійців.

Вночі на 8 серпня під Донецьком партизанський загін ліквідував установку "Град", з якої терористи розстрілювали місто, і бойовиків. 

Терористи одержали з Росії ще 15 установок "Град". Бандити вже розгорнули установки в районі міста Красний Луч у Луганській області.

В ніч з 7 на 8 серпня, за повідомленнями мешканців, у всіх районах Донецька були чутні вибухи, залпи з важких знарядь і автоматні черги.

На околицях міста Сніжне Донецької області вдень 8 серпня тривали сутички між бойовиками ДНР, які контролюють цей район, і бійцями АТО.

Станом на ранок 8 серпня в Луганську ситуація залишалась критичною - місто шостий день повністю відключене від енергопостачання, немає води, не працює стаціонарний і мобільний зв'язок.

У Черкаській області співробітники СБУ затримали пособника російського диверсанта Ігоря Безлера (Бєса), у якого при обшуку знайшли списки бойовиків ДНР і зброю.

Сили АТО увійшли в місто Міусинськ Луганської області та смт Пантелеймонівка Донецької області.

Сьогодні в Ростовській області РФ відбудеться суд над 5 українськими офіцерами 72-ї бригади, яких затримали російські правоохоронці після того, як вони були змушені відступити на російську територію.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта