Хроніка АТО за 9-11 серпня: армія бере нові села, терористи почали нищити храми (КАРТА)

11.08.2014 10:28 Суспільство
news.bigmir.net news.bigmir.net
Терористи через значні втрати живої сили та техніки в паніці, частина з них дезертирує, повідомляє РНБО.

Протягом доби 10 серпня підрозділи АТО активно наступали одразу в чотирьох напрямках: Донецьк, Луганськ, Алчевськ – Стаханов, Торез – Сніжне. Бойовики зазнали великих втрат живої сили та техніки. 

Українська армія продовжує свій наступ. Пропонуємо огляд основних подій за 9, 10 та ранок 11 серпня у зоні АТО.

Увечері 8 серпня Україні вдалося зупинити провокацію Росії на кордоні, яка збиралася ввести на Донбас "миротворців". Питання залучення миротворців ООН до розв’язання конфлікту на Донбасі не стоїть на порядку денному. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

Також стало відомо, що бойовики ЛНР вивезли через пункт пропуску "Ізварине" до Російської Федерації 7 українських дітей у віці до двох років, хворих на дитячий церебральний параліч.

Вночі на 9 серпня прикордонна застава в Міловому, на півночі Луганської області, піддалася обстрілу з протипіхотних вогнеметів "Джміль" з території Росії. Серед сил АТО обійшлося без втрат. 

Терористи знову обстріляли місто Шахтарськ на Донеччині. Станом на ранок 9 серпня в Луганську тривали бої і обстріли, повідомили у міській раді. Терористи ЛНР перетворюють місто Стаханов на Луганщині у свою фортецю. 

Мінсоцполітики почало евакуацію всіх дітей із зони АТО.

9 серпня під Горлівкою сили АТО знищили 10 одиниць військової техніки бойовиків з екіпажами.
  
13 українських військових загинули в зоні АТО за 9 серпня. 

10 серпня Державна прикордонна служба підтвердила передачу п'ятьох українських офіцерів 72-ї бригади в Україну. Нагадаємо, раніше вони були на території Росії, де їх заарештували.

Станом на 12.00 10 серпня обстановка в Донецьку залишалася вкрай напруженою. Всю першу половину дня в Донецьку не стихали звуки роботи важких гармат, практично по всьому місту було чутно як свистять, а потім і вибухають снаряди. У Горлівці Донецької області шестеро місцевих жителів отримали поранення в результаті вибуху снаряда біля Богоявленського кафедрального собору в центрі міста.

Українські військові продовжили наступ на позиції терористів. Ввечері 10 серпня в районі Антрацита сили АТО звільнили Іванівку. Пізніше цього ж дня було звільнене місто Пантелеймонівка на Донеччині. У цей же час за звільнення міста Красний Луч Луганської області велися запеклі бої. Терористи відчайдушно чинили опір. 

У штабі АТО повідомили, що батальйон "Золоті ворота" почав зачистку Червоного Яру в Донецькій області. 

Вранці 11 серпня у зоні АТО терористи відкрили вогонь з мінометів по санітарному автомобілю українських силовиків під час евакуації поранених з блокпоста.

Добровольчі батальйони "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "ПС" спільно з бійцями Збройних Сил України від 10 серпня провели операцію в районі Іловайська з метою взяття міста штурмом і знищення укріпрайонів і блокпостів бойовиків.

Автор: Администратор сайта