Кількість обстрілів армії у зоні АТО значно зросла. Хроніка за 7-8 січня (КАРТА)

09.01.2015 09:00 Суспільство
Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції за ніч на 9 січня суттєво ускладнилася. За ніч бойовики обстріляли українських військових 34 рази.

Бандформування, що діють на території терористичної ЛНР, різко посилюють свої можливості з протитанкової боротьби. У бойовиків відзначається масова поява 100-мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" і протитанкових ракетних комплексів.

Пропонуємо огляд основних подій у зоні АТО за 7-8 січня.

На території Донецької області рейсові автобуси продовжують здійснювати рух між містами, у тому числі окупованими, проте деякі маршрути змінені.

Одинадцятий гумконвой з Росії відправився в Донбас 7 січня. Планувалося, що одна автоколона проїде на прикордонний пункт пропуску "Донецьк" і звідти в Луганськ, друга - на пункт пропуску "Матвєєв Курган" і звідти - до Донецька. 8 січня автоколони перетнули російський кордон і почали рух у бік Донецька і Луганська. Черговий конвой Путіна в'їхав в Україну без огляду. За словами прес-секретаря АТО Андрія Лисенка, українська сторона здійснила лише візуальне спостереження за проходженням колони через кордон.

Бойовики "ЛНР" відновили артилерійські обстріли населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області. У населеному пункті Світличне снаряд потрапив у багатоквартирний будинок, пробив стіну і застряг в підлозі, але не вибухнув. Дивом ніхто не постраждав.

У Луганській області терористи організували схему контрабандного переміщення лікарських препаратів з території Росії через пункт пропуску "Ізварине".

Протягом дня 8 січня проросійські терористи активно обстрілювали з мінометів і Градів район Донецького аеропорту.

У Міноборони заявляють, що можуть в будь-який момент при необхідності посилити захист зони Донецького аеропорту, а також забезпечити бійців патронами і продуктами.

До населених пунктів Щастя та Станиця Луганська бойовики підтягують міномети та ствольну артилерію (до 2-х зведених батарей).

На території Донецької та Луганської областей на сьогодні перебуває 7500 військовослужбовців Російської Федерації. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

Автор: Администратор сайта