Гуманітарка з Харкова у Старобільську перейшла у розпорядження Червоного Хреста

15.08.2014 06:00 Суспільство
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
Колона з українською гуманітарною допомогою з Харкова в четвер увечері прибула в Старобільськ

, повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"О 19.30 14 серпня в місто Старобільськ (Луганська обл.) прибула колона з гуманітарною допомогою, яка вирушила з міста Харкова. Вантажівки з продовольством і товарами першої необхідності очолював голова ГСЧС України Сергій Бочковський, а супроводжували голова Харківської ОДА Ігор Балута та в. о. голови Луганської ОДА Ірина Верігіна. До складу колони входять 26 вантажних автомобілів (фур): 18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 - Полтавська, 1 - Черкаська, 5 - Міністерство аграрної політики та продовольства України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З ХАРКОВА ВИЇХАЛО 26 ФУР ГУМАНІТАРКИ У СУПРОВОДІ НЕОЗБРОЄНИХ ДАІШНИКІВ
                      ХАРКІВСЬКІ САПЕРИ РОЗМІНУВАЛИ ХЛІБЗАВОД У СЛОВ'ЯНСЬКУ
                      200 КГ МЕДУ ХАРКІВСЬКІ ПАСІЧНИКИ ВІДПРАВИЛИ НА ЛУГАНЩИНУ (ФОТО)

Крім того, прибуття колони в Луганську область з українською гуманітарною допомогою з Дніпропетровська очікується пізно ввечері у четвер, а колона з Києва мала прибути в п'ятницю в першій половині дня, максимум в обід, повідомила уповноважений Президента з урегулювання ситуації на сході країни Ірина Геращенко.

"Цей вантаж буде перевантажений і за переліком по спеціальній ноті переданий Червоному Хресту", - сказала І. Геращенко журналістам в Луганській області в четвер увечері.

Вона також звернула увагу журналістів на те, що на території, яку контролює українська влада, гуманітарний вантаж пройшов без проблем. І. Геращенко нагадала, що Президент України Петро Порошенко звернувся до МКЧХ за допомогою у забезпеченні гуманітарного вантажу до Луганська.

Представники МКЧХ вже оглянули приміщення для зберігання вантажу, а співробітники ГСЧС розвантажили гуманітарну допомогу.


Автор: Администратор сайта