На Донбасі тривають розбірки. Армія контролюватиме виїзди із зони АТО. Хроніка за 1-4 січня

05.01.2015 08:15 Суспільство
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що пересування через лінію дотику у зоні АТО буде істотно обмежене.

За інформацією губернатора Луганщини, працівники терористичної ЛНР реєструються на контрольованій Україною території та отримують звідси пенсії.

Бойовики ЛНР незаконно змушують місцеве населення перераховувати кошти на рахунки цієї терористичної організації як сплату боргів за комунальні послуги.

Ватажок ДНР Захарченко ввів на блокпости рекет: бойовики вимагають оплату від підприємців, які ввозять продукти на окуповану територію.

Російська правозахисниця Олена Васильєва повідомила, що до волонтерів потрапили докази незаконного утримання більше 1 тис. українських військовополонених в РФ.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 1-4 січня.

31 грудня в район населеного пункту Горлівка прибуло свіже формування (до 300 осіб) російських військ, які взяли місто під свій контроль.

У Донецьку терористи знову оголосили комендантську годину.

Серед бойовиків, знищених при спробі атакувати позиції українських військ в районі населеного пункту Піски 31 грудня 2014 р., виявилися четверо замаскованих під так зване "ополчення" російських морських піхотинців Чорноморського флоту РФ.

1 січня один український військовослужбовець загинув, п'ятеро - отримали поранення.
13:19. В Україні почалися заходи щодо приписної кампанії юнаків 1998 року народження.

За оперативною інформацією, в районах Луганської області, тимчасово підконтрольних бойовикам, розгортається рух опору російським окупантам. Так, у селищі Голубівське Попасняського району в результаті нападу загону місцевих партизанів на позиції терористів була знищена одна БМП-2 і два кулеметні розрахунки.

Бойовики ватажка ЛНР Ігоря Плотницького знищили одного з непідконтрольних їм лідерів бандформувань - Олександра Бєднова на призвісько "Бетмен". Керівництво терористів ЛНР визнало, що його загін катував, грабував, виганяв з будинків і вбивав місцевих жителів.

За даними РНБО, за 2 січня жоден український військовослужбовець не загинув.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов 3 січня працював в зоні проведення антитерористичної операції.

3 січня у районі Тельманового окупанти спробували двічі прорвати позиції бійців полку "Азов".

У Донбасі тривають обстріли бойовиками позицій сил АТО на Донецькому, Луганському, і Маріупольському напрямках. Протягом 4 січня загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення. 

У Донецьку ввечері 4 січня було перестрілювання між різними угрупованнями проросійських терористів.

В Станиці Луганській 4 січня тривало перестрілювання між українськими військовими та проросійськими терористами із застосуванням автоматів і великокаліберних кулеметів.

4 січня бойовики обстріляли позиції бійців АТО десятки разів, повідомили в штабі сил антитерору. Біля Донецького аеропорту поновилися інтенсивні бойові дії.

Увечері 4 січня в Одесі прогримів новий вибух - терористи влаштували теракт біля будівлі Координаційної ради Євромайдану, в якому збирали допомогу для бійців АТО.

Одинадцята колона з так званою "гуманітарною допомогою" відправиться з Росії в Донбас 8 січня.

Автор: Администратор сайта