Наметове містечко та ремонт газопроводів. Харківщина допомагає Слов'янську

07.07.2014 06:00 Суспільство
http://www.liveinternet.ru/ http://www.liveinternet.ru/
Підготовлене наметове містечко на 300 місць для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

Як розповів під час відвідування містечка голова ХОДА Ігор Балута, на території Харківської області працюватиме один із зелених коридорів, який веде зі Слов'янська в Барвінкове.

Читайте також: АТО НА ДОНБАСІ: 23 РАЙОНИ ПІД КОНТРОЛЕМ, 9 ВІЙСЬКОВИХ ЗАГИНУЛИ (КАРТА)
                       З ПОЧАТКУ АТО НА ДОНБАСІ ЗАГИНУЛИ 200 СИЛОВИКІВ - СНБО
                      ЯЦЕНЮК ВІДПРАВЛЯЄ МІНІСТЕРСЬКУ ПЕРЕВІРКУ НА ДОНБАС

«Всього в Барвінковому ми плануємо розмістити 400 осіб. Тут будуть намети, також переселенці розміщуватимуться в школі, яка зараз переобладнана для цих цілей», - пояснив Ігор Балута. За його словами, люди в наметовому містечку перебуватимуть недовго - максимум до трьох днів. Далі їм будуть пропонувати варіанти розселення по всій території України. У містечку працюватимуть психологи, фахівці соціальних служб, лікарі, представники Пенсійного фонду та міграційної служби.

Перших переселенців тут чекають уже в понеділок уранці.

Також підприємства «Харківобленерго» і «Харківгаз» візьмуть безпосередню участь у відновленні електро- і газопостачання міста Слов'янська Донецької області. Харківські фахівці спільно з колегами з Донецької області почнуть  відновлювати відразу після того, як саперні групи МВС і Держслужби з надзвичайних ситуацій закінчать роботу в місті.

«Крім того, перед Харківською облдержадміністрацією поставлене завдання про необхідність поставки дизельного палива і бензину, а також пакетованого молока. Також ми надамо місту в користування одну машину швидкої допомоги», - розповів Ігор Балута.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта