Наступ бойовиків, оборона армії та Гаазький трибунал. Хроніка подій у зоні АТО за 24-25 січня

26.01.2015 08:29 Суспільство
За даними Міноборони, з 17 по 22 січня сили АТО знищили 600 окупантів.

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутат фінського парламенту від коаліційної партії Ілкка Канерва хотів би обговорити можливість проведення в Україні міжнародної операції з врегулювання кризи або миротворчої операції.

МВС збирається перейти до системи превентивних ударів по бойовиках.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 24-25 січня.

Терористи посилено обстрілюють житлові будинки і позиції ВСУ в Дебальцевому, а також трасу, яка з'єднує місто з рештою контрольованої урядом території. Жителі залишають місто.

24 січня після невдалих штурмів і зазнаних на ділянці Красногорівка - Авдіївка втрат російські військові і терористи "ДНР" намагалися атакувати селище Троїцьке в Донецькій області. В результаті бою вони просунулися вперед і зайняли село Червоний Партизан на північ від Ясинуватої, але захопити Троїцьке не змогли, потрапивши під удар української артилерії.

За 24 січня в ході бойових дій в Донбасі сили антитерору знищили 83 бойовики і ще 90 поранили. За добу 24 січня в зоні АТО, за офіційними даними, загинули четверо українські військовослужбовців, ще сімнадцять отримали поранення.

З полону бойовиків ДНР вдалося звільнити ще трьох кіборгів.

За 24 січня контрольована Україною територія Луганської області зазнала 44 обстріли бойовиків зі зброї різного виду, включаючи артилерію. Під обстрілами загинули двоє мирних жителів.

У районі аеропорту Донецьк знищена група кадирівців, повідомив волонтер Роман Доник. Рубан повідомив, що під завалами Донецького аеропорту можуть перебувати живі кіборги.

В результаті одного з обстрілів населеного пункту Щастя пошкоджений центральний колектор, що подає тепло в житлові будинки. Місто залишилося без тепла. Станом на 26 січня тепло та світло у місті відновлені.

Рада нацбезпеки пропонує ввести проти Росії санкції, які раніше застосували проти РФ країни Заходу.

РНБО доручила Кабміну звернутися в Гаазький трибунал зі злочинів у Донбасі і визнанню ДНР з ЛНР терористичними організаціями.

У неділю 25 січня під Авдіївкою українські військові захопили і знищили кілька танків терористів. За 25 січня терористи 115 разів обстріляли позиції української армії і мирні населені пункти.

Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні конфлікту в Донбасі. Після низки невдалих спроб наступу проводиться масштабне перегрупування російських військ і незаконних збройних формувань. Маневри сил і засобів бойовиків зафіксовані на всіх ділянках зони АТО.

Село Троїцьке Попаснянського району Луганської області розташоване на адміністративному кордоні з Донецькою областю поблизу Дебальцевого. Останніми днями тут ведуться особливо запеклі бої між українськими військовослужбовцями і бойовиками.

У Міноборони повідомили, що тільки 50 % військовозобов'язаних придатні до служби.

ООН попросила Росію надати повний опис так званих "гуманітарних вантажів," доставлених у Донбас із серпня минулого року.

Автор: Администратор сайта