Наступ та бої по всій лінії фронту. Хроніка АТО за 22 січня (КАРТА)

23.01.2015 08:22 Суспільство
У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії.

Захисники Донецького аеропорту покинули об'єкт у зв'язку з його повним руйнуванням.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 22 січня.

В районі Маріуполя відзначаються напружені бої. При цьому передові групи російсько-терористичних військ не змогли просунутися ні на північний схід від, ні північніше даного населеного пункту.

У Донецькому аеропорту тривають запеклі бої. Частина будівель і частина території аеропорту залишається під контролем українських військовослужбовців.

16 військовослужбовців, які потрапили в результаті останніх боїв за територію колишнього Донецького аеропорту в полон, намагаються звільнити шляхом переговорів зі стороною ворога.

На даний момент в полоні у бойовиків утримуються понад двадцять захисників Донецького аеропорту. З лідерами терористів досягнута домовленість про те, що полонених не будуть катувати, повідомляє "Українська правда" з посиланням на керівника центру з обміну полоненими "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

За 21 січня в результаті жорстоких боїв загинули десять українських військовослужбовців, 19 отримали поранення.

Бойовики в напрямку Старомихайлівка - Піски намагаються відтіснити українські підрозділи за Донецьку кільцеву дорогу.

У районі Донецького аеропорту знищена машина з терористами. Про це повідомив радник Президента України Юрій Бірюков.

Бойовики з реактивних систем залпового вогню ведуть вогонь по позиціях українських військ поблизу населених пунктів Нижнє, Новотошківське, Карлівка, Авдіївка, Миколаївка, Троїцьке, Малоорлівка, Зайцеве і Кримське.

Найскладнішою залишається ситуація в районі Донецького аеропорту та 29-го і 31-го блокпостів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

На автодорозі Бахмутка тривають інтенсивні бої із застосуванням важкої артилерії, танків, Градів і мінометів.

Українські військові перемогли у танковій дуелі з терористами на Бахмутській трасі в Луганській області.

В результаті обстрілу терористами "ДНР" міста Мар'їнка, підконтрольного українській владі, в приватному будинку загинула дитина. Про це повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

У зоні АТО спостерігається вкрай складна ситуація, бойовики перегруповують сили і стягують бронетехніку впритул до українських військових.

Остаточні результати розслідування причин катастрофи малайзійського авіалайнера Boeing рейсу МР17 в Донбасі, як очікується, будуть готові у другій половині нинішнього року.

Автор: Администратор сайта