Обмін полоненими та блокада Криму. Хроніка АТО за 27-28 грудня

29.12.2014 08:30 Суспільство
фото ЛігаБізнесІнформ фото ЛігаБізнесІнформ
Півострів Чонгар, який знаходиться в Генічеському районі Херсонської області, повністю перейшов під контроль України.

Колона з шести вантажних машин з гуманітарною допомогою для жителів окупованої частини Донбасу вранці попрямувала в прифронтові населені пункти. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 27-28 грудня.

Вночі на 26 грудня проросійські терористи двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів по зруйнованому аеропорту Донецька, а також обстріляли ряд населених пунктів Донбасу.

26 грудня увечері у Донбасі завершився обмін полоненими між українськими військовослужбовцями та проросійськими бойовиками. Обмін проходив на блокпосту під Ясинуватою. 150 наших військових повернулися до Києва. Пізніше СБУ повідомила, що з полону бойовиків вдалося звільнити ще 4 українців. Число звільнених досягло 154. Також з полону бойовиків вдалося звільнити харківського журналіста Романа Черемського.

У зоні антитерористичної операції за 26 грудня отримали поранення троє бійців Збройних Сил України. Про це на брифінгу повідомив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

27 грудня військові закрили виїзд з Маріуполя у бік окупованої території. В'їзд до Маріуполя частково обмежений через загрозу диверсій.

Протягом дня 28 грудня в зоні АТО відзначалося відносне затишшя. Режим "тиші" був порушений лише двічі в Луганській області. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Ввечері 28 грудня диверсійна група бойовиків відкрила вогонь по блокпосту полку Азов, який дислокується в районі Маріуполя. В результаті бою один боєць полку загинув.

Президент України Петро Порошенко повідомив про розблокування поставок вугілля з Донбасу. Віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак заявив, що в Росії прийнято рішення про постачання 500 тис. тонн вугілля на місяць в Україну.

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті направила листи автомобільним перевізникам і власникам автобусних станцій з вимогою припинити з 26 грудня продажу квитків і перевезення пасажирів на автобусних маршрутах, що з'єднують материкову частину України з територією окупованої Автономної Республіки Крим. Транспортне сполучення з Кримом призупинено тимчасово через загрозу проникнення диверсантів, повідомили у прес-центрі АТО. 28 грудня Україна відновила пропуск легкових авто в Крим.

Ніч на 29 грудня в зоні АТО пройшла неспокійно. Терористи вісім разів обстрілювали позиції українських військових. Бойовики обстріляли з мінометів Піски і двічі Гранітне. Зі стрілецької зброї - новий термінал Донецького аеропорту і населений пункт Петрівське.

Проросійські терористи "ДНР" і "ЛНР" створили антиукраїнські "інформагентства".

Автор: Администратор сайта