ОБСЄ зафіксував випадки порушення перемир'я в Україні

hronika.info hronika.info

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про декілька випадків порушення режиму припинення вогню в районах Луганська, Донецька та Маріуполя 6 і 7 вересня, передає сайт організації.

Як повідомляється, в спеціальних ситуаційних доповідях спостерігачів ОБСЄ наводяться як випадки одиничного застосування стрілецької зброї, так і факти застосування артилерії.

Так 7 вересня місцевий житель, який живе поблизу міжнародного аеропорту Донецька, повідомив про мінометний обстріл в цьому районі.

"Дим був помічений між деревами в 800 метрах, поряд з селом Спартак, на північний схід від аеропорту", - йдеться в повідомленні.

"Того ж дня в 20 км на північ від Луганська в селищі Щастя сталася перестрілка. В 13:37 бійці ЛНР обстріляли українських солдат, що призвело до реакції з боку українських збройних сил. Сторони обмінялися пострілами з гранатометів, а також відкрили артилерійський вогонь. Інцидент закінчилася в 14:50 годин", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня у Мінську українська влада та представники самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" підписали протокол про припинення вогню.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта