Падіння вертольота Мі-8 під Харковом: причини трагедії та імена загиблих

23.06.2014 06:48 Суспільство

Український вертоліт Мі-8, який 21 червня зник з радарів під час перельоту з Ніжина до Чугуєва,  знайшли на місці падіння в Харківській області.  Вертоліт впав на території Зміївського району у населеному пункті Лазунівка у лісосмузі, загинули три члени екіпажу: командир, пілот і бортінженер.

Рятувальники відзначили: вертоліт, який належить спеціальному авіаційному загону оперативно-рятувальної служби ДСНС, повинні були використовувати для потреб АТО, а саме для забезпечення перевезення особового складу та гуманітарної допомоги.

Після того, як близько 10:00 21 червня вертоліт зник з радарів, за інформацією облУВС, близько 500 співробітників міліції, СБУ і прикордонної служби за допомогою спецтехніки майже добу розшукували повітряне судно, а працівники оперативного штабу провели авіарозвідку. Однак через погану погоду спроби відшукати Мі-8 і трьох членів екіпажу виявилися марними.

Правоохоронці розслідують аварію вертольота Мі-8 на території Харківської області.  Негласні версії трагедії військові все ж розповідають. «Того дня була дуже погана погода, вертоліт летів на низькій висоті, а тут, у цьому самому місці, найвища точка району, 188 метрів, він, мабуть, виходив із хмари й не очікував, що перед ним виявляться дерева», - розповів учасник пошукової операції.

Всі члени екіпажу - 37-річний командир Руслан Редькін з Ніжина, 36-річний пілот Олександр Лисиченко з Маріуполя, а також 39-річний бортінженер Володимир Михайлик з Чугуєва - загинули.

Близькі пілота Олександра Лисиченка не вірять у те, що катастрофа сталася через людський фактор. «Саша був дуже досвідченим пілотом, закидав гуманітарну допомогу в гарячі точки, вже був на пенсії, але все одно виконував свій обов'язок. У нього залишилася дружина і двоє синів», - розповів нам друг загиблого пілота Ілля Ш. На місці аварії судна працюють експерти.

Автор: Администратор сайта