Підсумки АТО на 23 липня. Запеклі бої точаться у Лисичанську

23.07.2014 14:44 Суспільство
http://www.aif.ua/ http://www.aif.ua/
Українські силовики продовжують витісняти бойовиків з теренів Луганської і Донецької областей.

У найближчі кілька днів сили Антитерористичної операції планують повністю зачистити Лисичанськ від терористів, хоча місто знаходиться на певній висоті, і це буде перешкодою для швидкої військової операції. 

Бойовики, які втекли із звільнених силами АТО населених пунктів Попасна та Рубіжне, концентруються в Алчевську, Торезі та Сніжному.

У Донецьку бойовики відновили обстріл аеропорту і військової частини № 2398.

Протягом двох діб 21-22 липня загинуло п'ятеро бійців батальйону "Айдар".

Росія продовжує стягувати свої війська до кордону з Україною. Вночі терористами були неодноразово обстріляні позиції українських силовиків, у тому числі з території Російської Федерації.

Судмедексперти ідентифікували всі тіла українських військовослужбовців, загиблих у результаті падіння 14 червня збитого терористами в Луганську військово-транспортного літака Іл-76 Повітряних сил Збройних Сил України. 

Ситуація в Луганську. Без світла залишилися Південні квартали міста, а також інші території Артемівського району. В результаті обстрілу в селищі Ювілейне пошкоджена високовольтна лінія електропередач.

Ситуація в Донецьку. Станом на 12:00 в місті зберігається тиша, бойових дій немає. Незважаючи на це, в цілому обстановка по місту напружена.

У Горлівці під час бойових дій на територію Мічурінської виправній колонії потрапили 12 снарядів.

В Артемівську Донецької області співробітники Служби безпеки України затримали місцевого жителя, який незаконно збирав і передавав терористам інформацію про пересування і дислокації підрозділів ЗС України в зоні АТО.

Автор: Администратор сайта