Події на Донбасі за 28 серпня: АТО, війна або щось інше (КАРТА, ВІДЕО)

28.08.2014 15:14 Суспільство
www.unian.net www.unian.net
Переломні події на Донбасі. Російські війська зайняли кілька міст на півдні Донецької області, Петро Порошенко визнав вторгнення, проведене засідання РНБО.

У МВС заявляють про повномасштабне військове вторгнення Росії в Донбас. Вчора, 27 серпня, диверсійно-розвідувальні групи бойовиків намагалися прорватися з території Кримського півострова на материкову Україну.

У середу о 21:00 корабель "Донбас" Маріупольського загону Морської охорони в районі морського порту Маріуполь збив російський безпілотник.

Читайте також: Хроніка АТО за 27 серпня. На межі військового вторгнення РФ (КАРТА, ВІДЕО)
                       Порошенко про ситуацію на Донбасі: це фактично вторгнення (ВІДЕО)
                      Порошенко закликав людей до спокою: Україна здатна захистити себе

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 28 серпня.

Місто Новоазовськ і ряд населених пунктів Новоазовського, Старобешівського, Амвросіївського районів у середу перейшли під контроль російських військових.

Російські війська готують наступ в напрямку населених пунктів Шахтарськ і Іловайськ.

Вночі 28 серпня в Луганську сили АТО точковим ударом ліквідували групу терористів біля кургану Гостра Могила. За попередніми даними, бойовики зазнали значних втрат у живій силі і техніці.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській області рядового 9-ї окремої мотострілкової бригади Збройних сил Російської Федерації, яка повинна дислокуватися в Ростовській області РФ.

В Росію вивезли чотирьох українських солдатів, захоплених у полон в районі Новоазовська на Донеччині, повідомляє ТСН.

Під Іловайськом бійці АТО знищили військову техніку з Чечні.

В ніч на 28 серпня обстрілу піддалися три райони Донецька. В результаті попадання снарядів загинули 11 мирних жителів, ще 22 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Вчора ввечері і сьогодні вночі на територію тренувальної бази донецького "Шахтаря" потрапили чотири снаряди. Станом на 13:00 по всьому Донецьку чутні часті залпи з різних видів важких гармат.

В Луганську зберігається критична ситуація: місто залишається відключеним від енергопостачання, води, відсутній будь-який зв'язок.

Шахта ім. Засядька в Донецьку була знеструмлена сьогодні о 7:35 у результаті бойових дій і пошкодження лінії електропередачі. Станом на 15 годину заблоковані гірники виведені на поверхню.

У зоні антитерористичної операції бійці 11-го батальйону територіальної оборони і зведений загін міліції УМВС України в Чернігівській області вступили в бій з терористами, які в'їхали на український блокпост.
 
У Києві відбулося засідання РНБО. Президент України Петро Порошенко вважає, що за ситуацію в місті Іловайськ  значною мірою несуть відповідальність керівники двох підрозділів, які самовільно залишили лінію оборони.

Також Порошенко затвердив план дій Генштабу в Донбасі на найближчий час. Ще Президент повідомив, що Україна і Росія сьогодні провели перші консультації на рівні генштабів.

Перший заступник голови Адміністрації Президента Геннадій Зубко під час зустрічі з мітингувальниками заявив, що відомості про пересування Збройних Сил України в подальшому будуть засекречені.

На відео: ватажок бойовиків ДНР визнав участь у війні кадрових військових РФ.

Автор: Администратор сайта