Поранені біженці з Донбасу виїхали на лікування за кордон на міністерському літаку

04.02.2015 07:56 Суспільство
фото прес-служби БФ "Мир та порядок" фото прес-служби БФ "Мир та порядок"
Герої цієї публікації – звичайні жителі Донецької та Луганської областей. Їхні долі схожі: під обстрілом бігли з рідного дому, залишилися без засобів до існування, отримали важкі поранення.

Біженці з Донбаса, які були поранені та евакуйовані до Харкова, змогли виїхати на лікування до Австрії. Розповідаємо історію кількох мешканців Донбасу, які потрапили на лікування за кордон.

Представники австрійської сторони без коливань прийшли на допомогу постраждалим. Більше того, поранених відвозили на літаку міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца. Міністр прибув в Україну для зустрічі з Президентом України Петром Порошенком – поки вона тривала, його літак забрав з Харкова Вікторію, Жанну та Олександра (було три вільних місця), і до Відня вони полетіли разом. Організацією процесу і відбором людей, які поїдуть на лікування, займався Благодійний фонд «Мир і порядок». Перші українські пацієнти через поспіх перетнули кордон без належних документів.

– Постраждалі прилетіли в Австрію, наші активісти зустріли їх в аеропорту. Міністерство закордонних справ Австрії пішло нам назустріч. Як виняток, візи пораненим мирним жителям видали в аеропорту Відня, – розповідає співзасновник БФ «Мир і Порядок» Всеволод Кожемяко.

Левову частку фінансових витрат взяла на себе австрійська сторона: оплатили транспортування й лікування. Українські волонтери в Австрії зі свого боку також допомагають, хто чим може.

– Одяг, засоби зв’язку, книги, все, що потрібно постраждалим, забезпечують волонтери з української громади в Австрії, – коментує ситуацію Олександра Саєнко, яку МЗС Австрії уповноважив відповідати за немедичний супровід постраждалих.

ПОВНІСТЮ СТАТТЮ ЧИТАЙТЕ В ЕЛЕКТРОННІЙ ВЕРСІЇ ГАЗЕТИ. КУПИТИ ГАЗЕТУ МОЖНА ТУТ

Олександр Гречаний, матеріал з газети "Слобідський край" №10 від 24.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта