Порошенко у Краматорську оглянув місце обстрілу та відвідав поранених (ФОТО)

11.02.2015 07:00 Суспільство
фото прес-служби Президента України фото прес-служби Президента України
Президент України Петро Порошенко відвідав місто Краматорськ, яке 10 лютого обстріляли терористи. Глава Держави оглянув місце трагедії та відвідав поранених в результаті ракетного обстрілу.

Як повідомляє прес-служба Президента, під час огляду зруйнованого будинку в центрі міста, в який потрапив снаряд системи "Смерч", в результаті чого постраждали чотири сім'ї, Президенту були представлені залишки ракет і наслідки їх руйнівної дії.

"Це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорськ, в самому його центрі. У мене в руках елемент касетного боєприпасу "Смерч", який має радіус застосування до 90 км. Нелюди використовують проти цивільного населення касетні боєприпаси. Ці докази будуть використані, у тому числі і мною, в Мінську і в Раді Європейського Союзу ", - підкреслив Порошенко.

Глава Держави зазначив, що очевидним є той факт, що на сьогоднішній день Україна знаходиться під атакою найпотужнішої зброї, причому "інформація, що міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування". "Це злочин проти людства, коли мирні люди гинуть у своїх будинках, на вулицях, там, де немає військових, за 50 кілометрів від лінії фронту від російської зброї. Це абсолютно неприйнятно", - сказав Петро Порошенко.

Під час відвідування міської лікарні, в якій перебувають постраждалі, Президент обійшов палати та поспілкувався з пораненими, підтримав їх і доручив голові Донецької ОДА надати допомогу всім постраждалим від обстрілу, в першу чергу - пораненим. "Забезпечте людей всім необхідним - ліками, необхідною медичною допомогою", - сказав він, звертаючись до голови ОДА Олександра Кіхтенка.

"Тут в палаті лежить маленький хлопчик 3 років. Йому чудові лікарі врятували життя і врятували руку, яка була майже відірвана. А його мама загинула, прикривши його своїм тілом. Хлопчику всього три роки, і він про це ще не знає", - повідомив Президент.

"Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо зупинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм нічого тут робити. У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми повинні захистити світ, захистити спокій міста Краматорськ, повинні захистити Україну. І саме тому я їду до Мінська, щоб негайно, безумовно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемося ", - підкреслив Глава Держави.

За останніми даними, в результаті артилерійського обстрілу Краматорська, в тому числі житлових кварталів і головного штабу АТО, всього постраждало 64 людини (29 військових і 35 цивільних). З них 16 осіб загинули. Серед тих, хто залишився в живих, 10 - тяжкопоранені. За даними СБУ, кількість пошкоджених обстрілами будинків досягає 41.

Автор: Менеджер сайта