Порошенко: важку техніку слід вивести з буферної зони на Донбасі за кілька годин

06.05.2015 10:50 Новини
www.segodnya.ua www.segodnya.ua
Президент України Петро Порошенко виступив за виведення протягом найближчих годин військової техніки бойовиків з буферної зони на сході України.

Про це він заявив під час зустрічі з українськими представниками у робочих підгрупах тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент наголосив, що критично важливим є дотримання під час переговорів послідовності і кроків з врегулювання ситуації на Донбасі, результатом якого має стати повна деескалація конфлікту.

"Першим ключовим пунктом і комплексом заходів з виконання Мінських угод є забезпечення всеохоплюючого припинення вогню, яке має бути верифіковано та підтверджено представниками ОБСЄ", – сказав П. Порошенко.

Президент зазначив, що напередодні 9 Травня підтримувані Росією бойовики повертають до буферної зони техніку, яку вони нібито раніше вивели.

"Пояснення не витримують жодної критики: вони нібито готуються до параду, готують навчання, проводять бойові тренування. Домовленості треба виконувати, а всю техніку протягом лічених годин треба вивести", – заявив П. Порошенко.

Він також назвав принциповим забезпечення відведення важкої техніки та артилерії відповідно до процедури, яка зафіксована Мінськими домовленостями та документами ОБСЄ.

За словами П. Порошенка, має бути зафіксовано не тільки, звідки виводиться, яка кількість, якими маршрутами, де зберігається, але і забезпечено постійний ефективний доступ представників ОБСЄ для контролю.

Він також додав, що третя ключова позиція стосується безумовного звільнення всіх заручників.

Автор: Менеджер сайта