Правий сектор vs Генштаб: оточення добровольців або планові навчання?

29.04.2015 09:27 Суспільство
фото прес-служби ПС фото прес-служби ПС
28 квітня після обіду базу 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу Правого сектора (ДУК ПС), яка знаходиться за 20 кілометрів від смт Новопокровка на кордоні Дніпропетровської та Донецької областей, оточили бійці 25-ї і 95-ї бригад ВСУ

На місці подій працює кореспондент "СК". Зокрема, за його повідомленнями, бійці стоять не тільки на дорогах, але і в лісі та біля річки. Як повідомляють в ДУК ПС, за даними їхньої розвідки всього виставлено 11 блокпостів.

База Добровольчого українського корпусу "Правого сектора" була оточена силами Збройних Сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Правого сектора".

"Вперше за історію участі Добровольчого батальйону "Правого сектора" у проведенні так званої "АТО" на дальню базу "Правого сектора" наведене важке озброєння Української армії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що озброєні бійці 25-ї бригади в кількості близько 25 чоловік розбили блокпост за кілометр від бази "Правого сектора". В наявності у бригади є бронетехніка, яка спрямована прямо на базу організації.

Ситуацію прокоментували у Генштабі. За версією військових, у Дніпропетровській області проводяться планові навчання ВДВ.

"У Дніпропетровській області тривають навчання підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Всі заяви, які зараз поширюються мережею Інтернет щодо ситуації в Дніпропетровській області, покликані підвищити градус напруги в суспільстві і можуть бути передумовами для збройних провокацій на території України напередодні травневих свят", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі розповіли, що ввечері 28-го та вранці 29-го квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу генерал-полковником Віктором Муженком і лідером "Правого сектора" Дмитром Ярошем. Сторони обговорили питання, серед яких були і виконання попередніх домовленостей щодо взаємодії та інтеграції українського Добровольчого корпусу ЗСУ.

"Позиція Генерального штабу Збройних Сил України залишається незмінною. Всі збройні формування на території України повинні бути легальними і підкорятися Збройним Силам України або іншим державним силовим структурам", - підкреслили у відомстві.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта