Режим тиші не дотримується, чеченці тренуються під Донецьком (ВІДЕО, КАРТА)

Режим припинення вогню не дотримується бойовиками так званої ЛНР: за 10 грудня вони 12 разів обстріляли Луганську область.

За минулу добу терористи 22 рази порушували режим тиші. Вогонь вівся з мінометів, стрілецької зброї, зенітних установок і озброєння танка.

У північних і північно-західних районах Донецька зафіксовані активні переміщення підрозділів противника, який перекидає сили і засоби вздовж лінії фронту.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 10 грудня.

10 грудня в зоні проведення АТО не загинув жоден український військовий.

За добу з територій тимчасово підконтрольних проросійським терористам виїхали 7246 чоловік.

Автоколона МНС Росії з вантажем, який росіяни називають "гуманітарним" для окупованих сепаратистами регіонів Донбасу, прибула в Ростовську область.

Останнім часом відзначається падіння рівня підтримки ватажків терористичних ДНР і ЛНР серед угруповань бойовиків Донбасу.

У районі селища Комсомольське (Донецька область) зафіксовано наявність нового підрозділу бойовиків, на озброєнні якого знаходиться 6 одиниць бронетехніки і близько 10 одиниць автотранспорту.

У Ясиновату зайшов черговий конвой постачання терористів (порядку 10 вантажних автомобілів, що доставили в основному боєприпаси).

У районі Донецького аеропорту терористи обстріляли з мінометів російських військовослужбовців, прийнявши їх за український спецназ.

У Первомайську бойовики загрожують розвернути гармати на Луганськ.

Терористи продовжують руйнувати залізничну інфраструктуру Донбасу. Так, 6 грудня на перегоні "Красноармійськ - Гродівка" в результаті підриву пошкоджені балки прогонових будов і контактна мережа залізничного моста.

У Запоріжжі 10 грудня близько 13:15 невідомі на позашляховику відкрили вогонь по будівлі міськради.

В Донбасі в результаті проведення контрдиверсійних заходів припинено діяльність і локалізована диверсійно-розвідувальна група бойовиків.

НАТО планує готувати сержантський склад української армії. Предметні переговори з цього питання між представниками Альянсу та Міноборони України почнуться 15 грудня.

Українські силовики утримують 411 учасників незаконних збройних формувань, затриманих у зоні АТО.

Терористи передали в міжвідомчий центр СБУ список з 152 полонених, серед яких - 77 бійців добровольчих батальйонів.

Через тортури в полоні у терористів пройшли близько 1000 осіб, 200 з них визнані потерпілими.

"Кадировці" поблизу Донецька влаштували тренувальний табір (відео)

Автор: Администратор сайта