Селищний голова - доброволець розповів про службу в зоні АТО: хлопці не розуміють, за що воювати

27.01.2015 11:43 Суспільство
фото з соцмереж фото з соцмереж
Українські хлопці не поспішають служити в АТО, а військкоматам доводилося попрацювати, аби виконати план мобілізації.

Але буває й інакше. Так, селищний голова Близнюків Геннадій Король, маючи «броню», поїхав на Донбас простим солдатом-добровольцем.

Зараз Геннадій Король є командиром відділення. Каже, що в армії його мета скоріше просвітительська: інколи доводиться спілкуватися з жителями Луганщини і Донеччини, які не завжди приязно ставляться до українських військових.

– З цими людьми зараз мало розмовляють. Вони дивляться російське телебачення і не завжди адекватно сприймають те, що відбувається на Донбасі. Доводилося чути на свою адресу і не завжди приємні речі, але спільну мову все одно вдається знаходити, – розповів селищний голова.

Підтримує чоловік і простих солдат, з якими служить. А допомога справді потрібна. За словами Геннадія Короля, хлопці, які потрапляють під призов, часто й густо не розуміють що і від кого вони захищають, не задоволені своїм становищем і хочуть скоріше повернутися додому. Патріотичні ж настрої характерні одиницям. Крім того, зазвичай офіцерський склад в АТО – це такі ж молоді ще «зелені» хлопці, як і прості солдати. Їх мобілізували після закінчення військових кафедр при вишах, і що таке справжня війна, вони не знають.

– Ну чим такий офіцер може розрадити солдата, який по суті його одноліток? А я все ж таки вже бачив життя, пройшов радянську армію (служив у військах протиповітряної оборони на Уралі. – Авт.). До мене солдати як до наставника інколи звертаються. Це дуже приємно. Крім того, всі дивуються, що з ними селищний голова служить, – сказав близнюківський голова. – А з приводу патріотизму я їм завжди кажу: «Вдома ваші матері і дружини пишаються, що їх чоловіки захищають батьківщину. Справжньому чоловіку не годиться ховатися за жінчину спідницю». А якщо комусь нова влада не подобається, то ми ж тут не Президента чи Верховну Раду захищаємо, а свою рідну землю. Політика тут ні до чого.

У четверту хвилю мобілізації йти служити планує і син Геннадія Короля. Хлопець випускник – одного з дніпропетровських вишів, офіцер.
– Ми з ним недавно спілкувалися на цю тему. Як він мені сказав, тільки-но прийде повістка, одразу піде служити, – розповів Геннадій Король.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №6 від 15.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта