Сили АТО виходять з Дебальцевого з боями. Репортаж з місця подій

фото Анастасії Станко фото Анастасії Станко
Бойовики в Дебальцеве підірвали залізничні колії і кілька під'їзних шляхів, зараз у місті триває бойова операція.

Про це повідомив прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах сьогодні на брифінгу в Києві.

«За минулу добу ворог після масованого обстрілу почав штурм Дебальцеве. Лише за добу терористи 5 разів завдали вогневі удари по місту з «Градів», - повідомив він.

«Диверсійно-розвідувальні групи противника увірвалися в місто і почали цинічне знищення інфраструктури. Були підірвані залізничні сполучення, кілька під'їзних шляхів, пошкоджені мережі електропередач », - повідомив Стельмах.

«Наші військові після перегрупування продовжили опір ворогові. В даний час в Дебальцеве триває бойова операція », - підкреслив він.

Відведення українських військ з району Дебальцеве Донецької області здійснюється планово і організовано. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Відведення військ з Дебальцеве здійснюється планово і організовано. Трасу Дебальцеве - Артемівськ ми не контролюємо саме через Логвинове", - написав Семенченко.

При цьому інші дороги в цьому районі утримуються Нацгвардією, батальйоном "Донбас" і частинами ЗСУ, а бойовики намагаються перерізати ці дороги і перешкодити виходу угруповання.

"Почала працювати наша артилерія, яка не дає супротивникові збиратися в ударні кулаки, тисне його вогневі точки. Дорогу життя щільно тримають наші частини, постійно відбиваючи атаки терористів. Працюють гаубиці, гради, урагани, міномети, танки", - резюмував Семенченко.

Виведення військ почалося сьогодні о 6-й ранку після відповідного наказу. Про це повідомила журналістка Громадського Анастасія Станко.

Багато хто виходить з міста пішки – вже по трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи.

128-ма бригада та 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас» залишають місто пішки. Також, журналісти Громадського зустріли на трасі батальйон МВС "Львів".
Бійці «Кривбасу» кажуть, що п’ять діб нічого не їли. Були в оточенні в Новогригорівці, під постійним мінометним обстрілом. Село, за словами військових, «стерли з лиця землі».
Село 8 Березня розбили бойовики, потім переслідували українські підрозділи, півколони попало під обстріл.

За словами військових, поки що не всі українські формування змогли вийти з Дебальцевого. Зсередини міста їх прикривають 3-й і 8-й полки спецназу.

Трасу перекрили перед поворотом на Світлодарськ, далі вона обстрілюється. Зараз трасою їдуть багато "швидких", які забирають поранених, їх багато, проте точну кількість наразі назвати важко. Поранених везуть в шпиталь в Артемівську. В тому ж напрямку прямують військові з Дебальцевого.

Журналісти Громадського з посиланням на військових стверджують, що коридору не існує - дорога постійно обстрілюється. Місцеві мешканці також не можуть виїхати з міста.

Джерело: Громадське ТВ
Автор: Менеджер сайта