Терористи посилюють обстріли. Гинуть десятки мирних жителів. Хроніка АТО за 8 грудня (КАРТА, ВІДЕО)

09.12.2014 08:22 Суспільство
У Донбасі триває посилення артилерійської складової бандформувань і угруповання російських військ.

Українські військовослужбовці будуть адекватно відповідати на можливі обстріли з боку терористів в день тиші, 9 грудня.

В СБУ припускають, що зустріч у мінському форматі можуть перенести з 9-го на 12-е грудня.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 8 грудня.

Під обстрілами терористів в Донецьку за суботу і неділю загинули 10 мирних жителів, ще 13 отримали поранення. В результаті обстрілу Горлівки загинув мирний житель, семеро отримали поранення.

Обидва термінали Донецького аеропорту практично зруйновані, але українські військовослужбовці продовжують тримати оборону.

Німецький журналіст видання Spiegel Моріц Гатман повідомив, що на околиці Донецька виявили близько півсотні мішків з порізаними гривнями та банківськими документами.

За 7 грудня в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, дев'ять отримали поранення.

У зв'язку з істотними втратами підрозділів спецназу Збройних сил РФ в Донбас перекидаються підрозділи спецпризначення Внутрішніх військ МВС РФ.

Проросійські бойовики вивезли два самоскиди з трупами членів терористичних угруповань на одне із звалищ Донецька.

Російські військові окупували Красний Луч на Луганщині, вибивши з міста бойовиків-козаків.

Бойовики терористичної організації ЛНР напередодні викрали тепловоз держпідприємства "Первомайськвугілля" у м. Золоте-5 Луганської області.

За даними російських журналістів, кремлівські спецслужби урезонили місцевих бойовиків і намагаються заштовхнути ДНР / ЛНР назад в Україну на правах автономії.

8 грудня близько 13 години бойовики обстріляли залізничний переїзд біля м. Авдіївка Донецької області, в результаті постраждали мирні жителі.

Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко перевів Новоазовську, Тельманівську і Ясинуватську райдержадміністрації на вільні від бойовиків території.

У Горлівці найманці і окупанти зазнали серйозних втрат при спробі прориву: десятки вбитих, поранених і зниклих безвісти.

Протягом 8 грудня терористи здійснили 64 спроби атак позицій українських військ у Донбасі, а також населених пунктів на Луганському, Донецькому, Дебальцевському напрямках.

Україна більше не веде переговорів про обмін полоненими з окремими групами і наполягає на обміні за принципом всіх - на всіх, повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

Слідчі військової прокуратури, які займаються встановленням обставин трагедії під Іловайськом Донецької області, не можуть провести допити з новообраними народними депутатами.

Бойовик Моторола випадково підстрелив волонтера з Росії: відео

Автор: Администратор сайта