У Харкові затримали вантажівку з паленим алкоголем з "ДНР" (ВІДЕО)

У Харківській області співробітники СБУ затримали дві вантажівки, які прямували в західні регіони України.

У них незаконно перевозили великі партії лікеро-горілчаних виробів з підробленими акцизними марками на суму близько 1 мільйона гривень.

Як з'ясували в СБУ, посадові особи донецького лікеро-горілчаного підприємства на тимчасово підконтрольній території так званої «ДНР» організували незаконне виробництво міцних алкогольних напоїв.

Продукцію вивозили в інші регіони України, де реалізовували під виглядом легальної. Для прикриття своєї протиправної діяльності керівники підприємства використовували підроблені марки акцизного збору України.

Встановлено, що отримані кошти направлялися керівниками підприємства та їх спільниками для фінансування діяльності незаконних воєнізованих формувань і терористичних організацій, повідомляє прес-служба СБУ.

В даний момент 20 000 пляшок незаконної продукції  вилучено.

Слідчими управління СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених для зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта