У військовому шпиталі розікрали ліки, що привезли волонтери

24.04.2015 12:36 Суспільство
korrespondentdonetsk.com.ua korrespondentdonetsk.com.ua
Розтрати виявили та досудове розслідування проводять слідчі відділу спеціальної міліції Головного управління МВС України в Харківській області.

У жовтні 2014 року Благодійна організація Всеукраїнський Благодійний Фонд «Єдина Родина» в рамках проекту «Одень солдата – помоги ребятам» надала благодійну допомогу одному з мобільних госпіталів у вигляді медичних препаратів, ліків та іншого майна на загальну суму понад 140 тис. грн.

Військові службові особи госпіталю прийняли зазначену допомогу у жовтні 2014 року, проте не облікували її, а у подальшому заволоділи 48 найменуваннями медичних засобів та ліків загальною кількістю понад 1 800 одиниць.

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за цією справою. Ім інкримінують ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Винним загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Джерело: сайт ГПУ
Автор: Администратор сайта