У зоні АТО збільшилася кількість обстрілів та диверсій. Хроніка за 24 грудня (КАРТА)

25.12.2014 08:42 Суспільство
У штабі АТО підтверджують інформацію про те, що на територію, підконтрольну терористам, прибувають російські військові.

На територіях, підконтрольних бойовикам "ЛНР" та іншим бандформуванням Луганської області, відчувається гостра нестача продуктів. Про це заявив лідер стахановських бойовиків Павло Дремов.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 24 грудня.

У районі Новоазовська в результаті зіткнення російських військових з українськими партизанами загинули кілька російських солдатів.

В Антрациті і Красному Лучі фактично встановлено двовладдя - на контроль територій претендують російські "козаки" і бойовики "ЛНР". Дислоковані тут підрозділи армії РФ зберігають "нейтралітет" і втручаються тільки у випадку небезпеки виникнення прямого збройного протистояння.

Контррозвідка СБУ затримала в Артемівську Донецької області групу диверсантів, які планували підірвати основний стовбур соляної шахти з армійським арсеналом.

У Донецьк на допомогу терористам прибуло близько 100 російських солдатів-контрактників.

24 грудня о 9:25 на станції Одеса - Застава1 Одеської залізниці між маневровим локомотивом і першим вагоном вантажного поїзда стався вибух. Поїзд з рейок не з'їхав, постраждалих немає.

24 грудня близько 5 години ранку терористи ЛНР обстріляли контрольоване Україною місто Гірське (Луганська область) із систем залпового вогню "Град".

В Станиці Луганській на гранаті підірвалися двоє мирних жителів.

У районі Краснодона російські військовослужбовці розширюють перевалочну базу артилерійських боєприпасів, які прибувають з території РФ і звідси розподіляються по ділянках "фронту".

Вранці 24 грудня відновлено газопостачання в цілому ряді сіл на контрольованій Україні території Луганської області. Про це повідомив на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Протягом 24 грудня незаконні збройні формування продовжували обстрілювати позиції українських військ у зоні антитерористичної операції. Серед українських військових загиблих немає, двоє отримали поранення.

Бойовики здійснили масований обстріл з гранатометів і мінометів позицій сил АТО біля Маріуполя. Вогонь вівся протягом 17 хвилин з великої відстані з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

На підтримку маріупольським міліціонерам прибули понад сто опитаних "убозівців" зі спецпідрозділів "Сокіл". Головне завдання "Сокола" - протидія розвідувально-диверсійним групам бойовиків, які наполегливо намагаються порушити спокій в Маріуполі. 

Служба безпеки України готова передати бойовикам 225 затриманих сепаратистів і терористів в обмін на 150-200 українських полонених у форматі "всі на всіх". Учасники контактної групи ОБСЄ-Росія-Україна покинули місце переговорів у Мінську без коментарів.

Державна авіаційна служба прийняла рішення відкрити польоти в аеропорт Запоріжжя з 20:00 25 грудня дня.

Військовослужбовці, які поповнять лави Збройних Сил України в рамках четвертої хвилі мобілізації в січні, будуть направлені в зону АТО не раніше березня 2015 року.

Додаткова соціальна допомога переселенцям буде виплачуватися протягом півроку. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Випадки блокування доставки гуманітарної допомоги в Східну Україну добровольчими батальйонами частішають і загострюють гуманітарну кризу в Донбасі напередодні Різдва і Нового року. Про це йдеться в заяві Amnesty International. Правозахисна організація вимагає від влади України взяти під контроль добровольчі батальйони і забезпечити доступ конвоїв в окуповані райони.

Автор: Администратор сайта