У зоні АТО знову посилюються провокації. Хроніка вихідних 20-21 грудня

22.12.2014 07:35 Суспільство
news.bigmir.net news.bigmir.net
За рішенням РНБО, на оборону і безпеку в 2015 році збираються виділити 86 млрд грн.

Президент України Петро Порошенко заявив, що солдатів-строковиків не повинні направляти в зону АТО.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за вихідні 20-21 грудня.

У зоні антитерористичної операції з 21:10 19 грудня і до 06:00 20 грудня терористи продовжували здійснювати збройні провокації - застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і реактивну артилерію.

У Горлівці в результаті обстрілу загинула дитина - дев'ятирічна дівчинка померла від отриманих ран, її мати була госпіталізована. Руйнувань в житловому фонді немає.

19 грудня о 20:40 з території Росії через пункт пропуску "Ізварине" у бік України прослідувало шість вантажних автомобілів з білими прапорами і прапорами Росії.

19 грудня в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області прикордонники спільно зі співробітниками СБУ затримали громадянина Російської Федерації. У затриманого виявлені листівки із закликами про збір гуманітарної допомоги бойовикам терористичної ДНР, предмети з символікою ДНР, карти місцевості.

20 грудня у Макіївці в районі шахти Леніна прогримів потужний вибух.

Російський десант наблизився практично впритул до 29-го блокпоста сил АТО на Луганщині.

За 20 грудня (протягом доби) загиблих серед українських військових немає, четверо військовослужбовців отримали поранення.

21 грудня "кіборги" відбили чергову атаку бойовиків на аеропорт Донецьк.

21 грудня колона МНС Росії доставила в Луганськ і Донецьк чергову партію так званої "гуманітарної допомоги". В РНБО заявили, що десятий конвой Путіна зайшов в Україні без догляду. Станом на ранок 22 грудня всі авто десятого путінського конвою покинули територію України і повернулися назад в РФ.

У Дніпропетровській області заборонили проходження гуманітарних вантажів, у тому числі від фонду Ріната Ахметова.

У Севастополі почали щодня відключати світло о 8:00.

У полоні у терористів продовжують залишатися близько 630 заручників.

Назарбаєв запропонував стати посередником у переговорах України і РФ.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав розпорядження "Про міжвідомчу комісію з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України".

За даними Міжвідомчого координаційного штабу, з початку російської агресії з Криму і Донбасу виїхали понад 570 тис. чоловік.

Автор: Администратор сайта