Україна не має сил для наступу, смерть трьох "кіборгів". Хроніка АТО за 29 грудня (КАРТА)

В української армії в зоні АТО в даний момент недостатньо сил для наступу. Про це заявив Президент України Петро Порошенко.

Незважаючи на перемир'я, бойовики здійснюють серйозну передислокацію і накопичення сил в районі міста Щастя. Зараз бойовики перекидають туди важку техніку - не лише ствольну артилерію, але і САУ і танки.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 29 грудня.

За вихідні бойовики 9 разів обстріляли Луганську область. У Старобільську в неділю невідомі влаштували теракт: поранено 53-річного військовослужбовця і місцевого жителя

На східній околиці Маріуполя 28 грудня відбулося зіткнення, в результаті якого загинув військовослужбовець Національної гвардії України.

У підконтрольному силам АТО місті Добропілля Донецької області 22 грудня банда бойовиків терористичного підрозділу ДНР Оплот скоїла вбивство сімейної пари.

Знову активізувалися безпілотники супротивника. Вони були зафіксовані в районах населених пунктів Новоселівка, Талаківка, Сартана, Гнутове.

Протягом дня 29 грудня терористи 12 разів обстріляли позиції сил АТО і атакували українських військових в селі Піски біля аеропорту Донецька. В результаті нападу групи бойовиків на Донецький аеропорт загинули троє українських військовослужбовців.

Проросійські терористи регулярно здійснюють грабежі в житлових будинках в районах Донецька.

Співробітники УБОЗ Донецької та Житомирської областей затримали вісім бойовиків "Російської православної армії". Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

 

Україна знову перестала пускати в АРК транспорт через пункт пропуску "Чонгар".

Ніч на 30 грудня у зоні АТО пройшла відносно спокійно. Терористи тричі провокували українських військових, застосовуючи стрілецьку зброю і міномети.

На сьогоднішній день Луганська область повністю виплатила заробітну плату за грудень працівникам бюджетних установ (включаючи аванси) і пенсії пенсіонерам. Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. Губернатор Луганщини затвердив тимчасовий бюджет області на 2015 рік.

Генерал-майор Служби зовнішньої розвідки потрапив під домашній арешт за підозрою в дезертирстві. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Згідно з даними правозахисних організацій в полоні терористів на даний час знаходяться від 800 до 900 українців.

В ООН повідомили, що кількість жертв війни в Донбасі перевищила 4770 чоловік.

Автор: Администратор сайта