За трасу Артемівськ - Дебальцеве тривають бої. Є полонені та загиблі

Відповідно до плану розмежування, затвердженим вчора в Мінську, Дебальцеве залишається за Україною.

Російські війська знову захопили селище Логвинове, що розташоване на трасі Артемівськ - Дебальцеве. Про це на своїй сторінці у Facebook написав командир батальйону «Донбас», народний депутат Семен Cеменченко.

 Тим часом цю інформацію спростували у прес-центрі АТО.

«Логвинове знову в руках російських військ. Вчора, після того, як терористи безперешкодно підтягли значні сили і завдали контрудар, частини ЗСУ і Нацгвардія, що залишилася без прикриття бронетхніки, вимушені були залишити селище. Зараз бої йдуть між Логвиновим, Миронівським і Луганським з наростаючим озлобленням. Супротивник намагається наступати», - повідомив Семенченко.

Спільно зі Збройними Силами України було знищено більш як 50 терористів, кілька одиниць бронетехніки, узято в полон 17 осіб. Зокрема, за свідченнями полонених, зараз до району посилено перекидаються частини кадрових російських військ. 

За його словами, зараз супротивник кинув всі сили на заволодіння населеним пунктом Луганське. «Йде запекла артилерійська дуель, бої розвернулися між Луганським і Логвиновим», - повідомив комбат.

У штабі АТО заявляють, що, крім Артемівської траси, є інші шляхи підвозу боєприпасів українським бійцям в Дебальцеве. Про це на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"Траса, яка йде з Артемівська на Дебальцеве - це не єдиний шлях до нашого Дебальцівського гарнізону. Тому наші бійці, які зараз утримують Дебальцеве, отримують і боєприпаси, і все, що їм ще необхідно для виконання бойових завдань", - сказав він.

За словами Лисенка, розташоване поблизу Дебальцевого село Логвинове не контролюється жодною зі сторін, на даний момент там йдуть бої.

Спікер АТО підтвердив інформацію про те, що до Логвинового бойовики підтягують резерви техніки і живої сили. "Ми також це робимо, йде маневрування наших підрозділів... Вони прикриваються вогнем артилерії", - сказав він і додав, що на даний момент не можна говорити про перевагу якоїсь із сторін.

Лисенко не підтвердив інформацію про те, що 17 українських військовослужбовців потрапили в полон в районі Дебальцевого. У той же час, за його словами, є інформація про те, що наші бійці взяли в полон 12 бойовиків.

"За минулу добу в результаті бойових дій ми втратили 11 українських військових, ще 40 отримали поранення", - сказав Лисенко.

Джерело: УНІАН
Автор: Администратор сайта