Затриманий вантаж Ахметова та екскурсія по аеропорту від "кіборгів". Хроніка АТО за 15 грудня (ВІДЕО, КАРТА)

16.12.2014 08:08 Суспільство
Використовуючи тимчасово введений режим припинення вогню, сили АТО здійснюють контрдиверсійні заходи, проводять операції по боротьбі з бандитизмом на звільнених від окупантів територіях.

Мародерство в рядах терористів в Донбасі набуває масового характеру.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 15 грудня.

14 грудня в зоні проведення АТО пройшли без втрат для військовослужбовців Збройних Сил України, незважаючи на сім обстрілів з боку терористів.

За день понеділка проросійські терористи 6 разів порушили режим припинення вогню.

Протягом минулих вихідних в районі селища Григорівка (Тельманівський район) бойовики вели багатогодинний вогонь по українських передових позицій.

В Антрациті зафіксовано створення складу артилерійських боєприпасів і запасних частин для засобів реактивної артилерії на території одного з промислових підприємств міста.

На флангові позиції біля Дебальцевського плацдарму підтягується підкріплення з виведених з Єнакієвого та Макіївки підрозділів бойовиків.

У Красному Лучі йде формування нового батальйону бойовиків. У складі основна частина бойовиків - російські найманці, які прибули з РФ з "гуманітарним конвоєм" № 9.

Терористи "Донецької республіки" заявляють про поетапне введення смертної кари на підконтрольній бойовикам території.

У Красному Лимані в ході спецоперації співробітники карного розшуку МВС України вилучили арсенал зброї в будинку бойовика ДНР. Під час обшуку було виявлено автомати АКС-74 - 3 одиниці, пістолети Макарова - 2 одиниці, 10 гранат, 1 РПГ, ракетниця та іншу зброю.

В результаті успішної спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала на контрольованій українськими військовими території групу бойовиків, які здійснювали терористичну діяльність в Донецькій області.

12:23. В окупованому Луганську вдень 15 грудня були чутні постріли артилерії бойовиків ЛНР. За повідомленнями місцевих жителів, працюють дві гармати. Звуки пострілів доносяться з боку парку Горького.

У Маріуполі і околицях вихідні пройшли спокійно. Атак на позиції сил АТО не зафіксовано. Розвідувальних польотів російських БПЛА також не спостерігалося.

У Запорізькій області співробітники СБУ затримали вантажівки з 41 тонною речовини для виготовлення вибухівки.

В районі Великої Новосілки (Донецька область) бійці полку "Дніпро-1" затримали колону гуманітарного вантажу, який йшов у напрямку окупованих територій від імені фонду Ріната Ахметова.

Сепаратисти вже чотири рази зупиняли вантажівки з гуманітарною допомогою від України для жителів окупованих територій - вантажі зупиняють вже на перших блокпостах сепаратистів.

Євросоюз не визнає законність анексії Криму Росією, заявила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

За період збройного конфлікту Донбас покинули понад мільйон осіб. Про це повідомив помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович.

Загальна кількість загиблих в ході збройного конфлікту в Донбасі, за оцінками ООН, перевищило 4700 чоловік.

За час АТО в Донбасі загинули 917 військовослужбовців Збройних Сил, 3318 отримали поранення. 298 військових Збройних Сил України вважаються безвісти зниклими з початку проведення АТО.

"Кіборги" провели екскурсію по старому терміналу аеропорту: відео.

Автор: Администратор сайта