Звільнений Лисичанськ: люди виходять з підвалів, сапери розміновують місто

25.07.2014 14:47 Суспільство
www.dialog.ua www.dialog.ua
У Лисичанську, який нещодавно звільнили від терористів, повним ходом йдуть роботи з пошуку залишків зброї та боєприпасів, обстеження та розмінування житлових приміщень та об’єктів інфраструктури міста.

 Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Під час обстеження місцевої лікарні знайдено важкопораненого офіцера військової частини Національної гвардії України", - повідомив речник РНБО.

За його словами, наразі військового доправлено до Дніпропетровської клінічної лікарні.

"Розпочата робота з місцевим населенням, складаються плани відновлення об’єктів життєзабезпечення, робиться розрахунок необхідних для цього ресурсів", - сказав він.

Читайте також: ХРОНІКА АТО. ЛИСИЧАНСЬК ЗВІЛЬНЕНИЙ, НА ЧЕРЗІ ГОРЛІВКА (ФОТО)
                       ПІДСУМКИ АТО НА 23 ЛИПНЯ. ЗАПЕКЛІ БОЇ ТОЧАТЬСЯ У ЛИСИЧАНСЬКУ
                       ПРАПОР УКРАЇНИ ПІДНЯТО НАД ДЗЕРЖИНСЬКОМ. СИЛИ АТО ВЕДУТЬ БОЇ У ПЕРЕДМІСТІ ДОНЕЦЬКА

Бійці батальйону "Донбас" спільно з 24-ю бригадою контролюють Лисичанськ. Жоден об'єкт інфраструктури і адміністративний об'єкт не працює. Про це повідомляється на сторінці батальйону "Донбас" у Фейсбук.

"Місцеві жителі, що залишили місто під час окупації, автоколонами повертаються додому. Ті, що лишалися на місці, нарешті вийшли з підвалів та сховищ. У більшості кварталів через значні пошкодження електромереж відсутнє світло. Але бригада вже за три дні обіцяє поновити електропостачання. Багато житлових будинків пошкоджені постійними обстрілами.

Адміністративні об'єкти не працюють. Тож відновлювати життя у Лисичанську доведеться власноруч бійцям за допомогою місцевих", - йдеться у повідомленні.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта