Сіверський Донець оздоровлять «Слобожанщина» та «Донбас»

14.11.2012 09:39 Економіка
http://lovenature.at.ua/ http://lovenature.at.ua/
Більше 230 представників з 26 країн світу взяли участь у роботі Генеральної Асамблеї та щорічної конференції Асоціації Європейських прикордонних регіонів.

Харківщина була представлена єврорегіоном «Слобожанщина».

Захід відбувся у Берліні.  У складі українська делегації були також представники єврорегіонів «Дніпро», «Донбас» та «Ярославна». Крім основної теми «Мобільність на транскордонних ринках праці – досвід, проблеми, виклики», учасники заходу обговорили питання територіальної співпраці та політики добросусідства, що проводить Європейська Спільнота у відношенні до країн – сусідів. 

У рамках Генеральної асамблеї також відбулось засідання Виконавчого комітету Асоціації Європейських прикордонних регіонів та засідання Цільових груп по зовнішнім кордонам, на якому було ухвалено рішення рекомендувати Радам єврорегіонів «Слобожанщина» та «Донбас» підготувати спільні програму з екологічного оздоровлення ріки Сіверський Донець.

Довідка: Асоціація Європейських прикордонних регіонів створена у 1971 році за ініціативи перших 10 єврорегіонів. На даний час до її складу входить 185 членів.

Автор: Администратор сайта