Аби вивести підприємців з тіні, створено КП на Харківщині. Подробиці

07.06.2013 06:41 Економіка
http://heritage.com.ua/ http://heritage.com.ua/
Одною з головних проблем Дергачівського району голова РДА Андрій Руденко вважає те, що бюджет – дотаційний.

Тому, щоб мати можливість реалізовувати соціальні проекти, місцева влада шукає й інші шляхи наповнення районної скарбниці.

Як повідомив Андрій Руденко, у першу чергу це – податки від підприємств. Але, як каже голова райдержадміністрації, далеко не завжди підприємство, що працює на території району та заробляє кошти, належним чином зареєстроване, а відповідно – уникає відрахувань.

Щоб виявити подібні випадки, створено єдину базу підприємств, проводиться інвентаризація всіх підприємств, які зареєстровані на території Дергачівського району і ведуть свою комерційну діяльність.

– Під час проведення інвентаризації було масово виявлено підприємців, які працюють на території району, і ніде не зареєстровані, – розповідає Андрій Руденко. – Ми дали можливість їм оформити документи для подальшої нормальної роботи.

Щоб полегшити процес реєстрації для підприємців, у Дергачівському районі створено комунальне підприємство «Постачальник послуг». Одним із завдань організації є оформлення і видача дозвільних документів для приватних підприємств.

Крім того, у сферу діяльності КП входить постачання шкільного харчування, а також прибирання території і вивіз сміття. До речі, вартість продуктів харчування у школах вдалося знизити на 20 %. Також підписано Меморандум між продуктовими магазинами і адміністрацією на непідвищення цін на продукти харчування, у тому числі й хліб.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №67 від 06.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта