Антимонопольний комітет: органи Держкомзему спекулювали на видачі земельних актів на Харківщині

05.09.2012 10:01 Економіка
http://www.sberex.ru http://www.sberex.ru
Унаслідок недбалості та неправомірних дій працівників територіальних органів Держкомзему Харківської області люди мали по кілька разів оплачувати обмінні файли на землю.

Таку інформацію повідомив голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов.

Органи Держкомзему працювали за наступною схемою. Вони визначали номери кадастрових ділянок таким чином, що ДП “ДЗК” при перевірці цих номерів вказувало на їх невідповідність індексній кадастровій карті. З цієї підстави остання структура повертала обмінні файли з інформацією про земельну ділянку на доопрацювання. Люди ж мали повторно звертатися до Держкомзему та знову сплачувати гроші за обмінні файли. Така ситуація могла повторюватися до п'яти разів.

- Сплата за створення обмінного файлу — 60 грн. Це офіційна сплата. До нас надходили скарги, у який люди писали й про неофіційні сплати. Вони у десятки разів перевищують офіційні. І органи Держкомзему могли таким чином “помилятися” по три-чотири рази, - додав Анатолій Косолапов.

Голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України заохотив людей звертатися до них з інформацією про такі порушення та нагадав, що до заяви може бути встановлений режим інформації “з обмеженим доступом”.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта