Бахчисарай полює на туристів та інвесторів з Харківщині

16.10.2012 08:15 Економіка
http://www.kskc.crimea.com/ http://www.kskc.crimea.com/
Бахчисарайська РДА готова підписати "туристичну" угоду з Харківською областю

Про повідомив начальник відділу туризму Бахчисарайської РДА Микола Бір.

- Ми готові підписати угоду з Харківською областю щодо розвитку туризму. Зараз курортний сезон не обмежується рамками літа. Зараз середина жовтня, а температура близько 30 градусів, і це навіть не південне узбережжя Криму. Ми можемо запропонувати різні види відпочинку від оздоровлення до екстремальних видів спорту. Окрім цього, ми можемо проводити різні заходи: наукові конференції, бізнес-тренінги, семінари, - зазначив він.

Начальник відділу туризму Бахчисарайської РДА додав, що за попередніми підрахунками Бахчисарайський район в цьому році відвідало 38 тис. чоловік, які відпочивали на узбережжі в санаторіях, та 412 тис. туристів ознайомилися з Ханським палацом в Бахчисараї.

- Безумовно, це цифри приблизні, адже вони не враховують багато факторів. Якщо говорити про відпочинок у передгірському Криму, у каньонах, то це більше мільйона відпочиваючих, - сказав Микола Бір.

Він додав, що в Ханському палаці постійно відбувається відкриття нових об'єктів. Незабаром відкриються дві зали, в яких виставлять старовинну духовну мусульманську літературу. Також Микола Бір сказав, що район готовий до співпраці з харківськими інвесторами щодо реалізації бізнес-проектів в туристичній сфері. На думку бізнесменів, які ведуть туристичну діяльність в районі, місцева адміністрація надає оперативну та всіляку підтримку, швидко вирішуються питання щодо виділения землі, узгодження документів з різними службами.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта