Банк "Меркурій" ліквідують. Вкладникам обіцяють виплатити все

11.06.2014 09:04 Економіка
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив ліквідувати ПАТ "Банк "Меркурій".

"У зв'язку з тим, що в результаті проведеного пошуку потенційних інвесторів жодним потенційним інвестором не було виявлено наміру взяти участь у виведенні ПАТ "Банк "Меркурій" з ринку, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було прийнято рішення, що найменш витратним для фонду способом виведення АТ "Банк "Меркурій" з ринку є його ліквідація з відшкодуванням з боку фонду коштів за вкладами фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

З 10 червня виплати коштів вкладникам банку "Меркурій", які здійснювалися через відділення "Фідобанку", призупинені. Причина - необхідність завершення фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку.

Водночас фонд повідомляє, що виплати коштів вкладникам банку "Меркурій" поновляться через сім днів з дня прийняття Національним банком рішення про відкликання у даного банку банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Виплати вкладникам будуть здійснюватися незалежно від терміну закінчення дії договору. "НБУ зобов'язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку протягом п'яти днів з дня отримання пропозиції фонду про ліквідацію банку", - додали у фонді.

Джерело: сайт ФГВФО
Автор: Менеджер сайта