Більше тридцяти міль'ярдів гривень дала Харківська область держбюжету

01.10.2012 07:10 Економіка
http://www.expres.ua http://www.expres.ua
За 8 місяців поточного року підприємства Харківської області реалізували промислової продукції на 38,8 млрд.грн.

У загальнодержавному обсязі  частка Харківської області складає 5,2%. Як повідомляє Головне управління статистики у Харківській області, за цим показником Харківщина займає 6 місце після Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької та Полтавської областей.

Із загального обсягу реалізації 72,1% припадає на продукцію переробної промисловості, 23,0% – підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води, 4,9% – добувної промисловості.

В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування, питома вага яких складає відповідно 34,4% (або 9,6 млрд.грн.) та 27,1% (7,6 млрд.грн.).

До найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять ПрАТ «Філіп Морріс Україна», Зміївська ТЕС, Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, АК «Харківобленерго», Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Харківське відділення ПАТ «Сан ІнБев Україна», КП «Харківські теплові мережі», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», ВАТ «Турбоатом», Державне підприємство завод «Електроважмаш», ПАТ «Євроцемент-Україна», ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Завод «Південкабель», ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Харківміськгаз», на які припадає більше половини обсягу реалізації.

Автор: Администратор сайта