Більше житла стали будувати на Харківщині

11.08.2016 08:44 Економіка
hyser.com.ua hyser.com.ua
За об’ємами будівництва житла область посідає друге місце в Україні.

Цього року забудовники Харківської області здали в експлуатацію 166 тис. м кв. житла, а до кінця року здадуть загалом не менше 400 м кв. Про це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. За його словами, це більше ніж у 2014 році — тоді було здано 380 тис. кв. м, та ніж у 2014-му — коли здали 281 тисячу м кв.

- Зараз уже здано 166 тисяч квадратних метрів, з яких 85 тисяч - багатоквартирні житлові будинки, 65,7 тис. - індивідуальні об'єкти та 13,4 тис. - об'єкти реконструкції в місті й області, - наголосив головний архітектор області.

Він нагадав, що в області запрацювала Програма забезпечення підтримки учасників антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки.

Нові державні програми житлового кредитування з'явилися на Харківщині

Згідно з умовами програми, учасникам АТО надаватиметься фінансова підтримка в сумі 40 % від нормативної вартості житла. Програма розрахована не тільки на багатоквартирне житлове будівництво, але й передбачає будівництво індивідуального житла на виділених учасникам АТО земельних ділянках.

- Сьогодні ми працюємо разом з громадськими організаціями та з сім'ями військових. Уже створені кооперативи. Найближчим часом програма запрацює, і люди почнуть будуватися, - наголосив Михайло Рабінович.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта