Бізнесменам обіцяють мораторій та зниження податкового навантаження

29.10.2015 11:00 Економіка
Фото: mikhailmosiyuk.com/ Фото: mikhailmosiyuk.com/
Один із варіантів податкової реформи в Україні обіцяє врахувати побажання підприємців.

До думки бізнесу прислухалися в Міністерстві фінансів України, яке представляє свою модель реформування податкової ситеми держави.

- У першу чергу підприємці скаржаться на постійні зміни податкового законодавства. Тому Ммінфін буде пропонувати ввести мораторій на будь-які зміни у цій сфері, принаймні на чотири роки, - розповідає відповідальний заступник міністра фінансів України з податкової реформи Олена Макеєва. - По-друге, багато переживань та скарг бізнесу стосовно ставок податку, зокрема на фонд заробітної плати. Дійсно, ставки ЄСВ в Україні перевищують європейські стандарти. Тому ми зробили акцент на суттєвому зниженні податкового навантаження на фонд заробітної плати, як для робітника, так і для роботодавця, щоб це було відчутно для обох сторін.

У цьому контексті Мінфін пропонує зменшити ставки ЄСВ вдвічі, тобто з 41 % до 20 %, для роботодавця і зробити ЄСВ на рівні 3,6 % для працівника, а також запропонувати податкову соціальну пільгу абсолютно всім громадянам. У такий спосіб Мінфін хоче досягти того, що громадяни будуть отримувати більше грошей.

Читайте також: Пиво та цигарки можуть подорожчати через податкову реформу 

Окрім того головні очікування бізнесу пов'язані з непрозорим адмініструванням податків. У цьому напрямку Мінфін затвердив дворічну програму реорганізації Державної фіскальної служби. Однак, відповідні законопроекти, які знаходяться у Верховній Раді ще з літа, досі не розглянуті депутатами.  

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта