Бронювати залізничні квитки в Інтернеті стане ще дорожче - Укрзалізниця

19.07.2013 07:21 Економіка
http://www.mignews.com.ua/ http://www.mignews.com.ua/
Три місяці тому в Україні знову почали продавати іменні квитки на потяги.

Поїхати без документів, як це було раніше, тепер неможливо. Таку норму в Укрзалізниці запровадили з метою зменшення спекуляції квитками.

За словами заступника Генерального директора Укрзалізниці Павла Чекалова, перекупників справді стало менше. Цього вдалося досягти також через зміну правил бронювання квитків.

Так, раніше резервувати білети з заявою та поіменним списком пасажирів потрібно було лише для групи людей, що складається не менше, аніж з десяти чоловік. Проте дев’ять квитків людина могла забронювати, просто подзвонивши в бюро замовлень Укрзалізниці, не називаючи прізвищ, а потім протягом трьох днів їх викупити. Якщо людина так і не з’являлася за квитками, то вона нічого не платила, а квитки поступали у вільний продаж.

За словами Павла Чекалова, три доби – достатній час для спекулянтів, аби знайти клієнтів на покупку квитків. Тому правила резервування стали більш жорсткими. Тепер бронювати квитки можна лише на конкретні прізвища.

- Я дав команду скоротити час резервування до двох діб та бронювати квитки по телефону лише за умови, якщо людина називає прізвища усіх пасажирів. Якщо прізвища, продиктовані по телефону не співпадатимуть з реальними, квитки не оформлюватимуться, - зазначив Павло Чекалов. - Резервування можна робити з допомогою Інтернету. Людина може зарезервувати у нас на сайті дев’ять місць, але при цьому за кожен квиток сплатити 18 грн. Якщо вона купить квиток, то ці 18 грн ввійдуть у його вартість. Якщо ні, то ці гроші пропадуть.

Заступник начальника Укрзалізниці каже, що у майбутньому сума бронювання через Інтернет ще збільшиться, аби люди не бронювали квитки просто так у той час, коли вони дійсно необхідні пасажирам, що приходять до кас.

Цей захід дозволив зменшити кількість повернених квитків. Так, сума повернення вартості квитка за годину до відправлення упала до 10 %.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта