Бум приватного будівництва зафіксували на Харківщині - ДАБК

23.01.2013 11:15 Економіка
http://www.vsluh.ru/ http://www.vsluh.ru/
За минулий рік на Харківщині ввели в експлуатацію 1004 житлових приватних будинків, загальна площа індивідуального житла склала 245 тис. кв. м.

Середня площа будинку становить 190 кв. м, але «метражний» діапазон доволі широкий: є будинки площею 27 кв. м.,

В той же час за минулий рік звели всього 26 багатоповерхових житлових будинків площею 127 тис. кв. м.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник державної архітектурно-будівельна інспекція (ДАБК) у Харківській області Олександр Мальцев.

- Ми звернули увагу на те, що будівництво приватних будинків дуже суттєво збільшилося по всій області. Уперше з 2009 року у нас немає жодного району, в якому не було б введено нове житло. Тобто в усіх районах області спостергігається зростання приватного будівництва. Можна константувати, що приватне будівництво серйозно розвивається на Харківщині. Я пов’язую це з тим, що за останні роки було видано багато державних актів на землю. Раніше була проблема з оформленням землі, але з 2012 року значно покращилася робота з видачі державних актів на землю і люди почали будувати будинки на власній землі, - розповів начальник регіонального ДАБК.

Серед районів пальму першості у будівництві житла тримає Харківський район, на другому місці - Дерачівщина, Вовчанський район посідає третє місце, на четвертому опинився Зміївський район і замикає п’ятірку лідерів Чугуївщина. Олександр Мальцев зазначив, що  багатоповерховим будівництвом може похвалитися лише Харківський район, адже на його території активно працює Курязький ДБК, хоча в усіх районах домінує саме індивідуально-приватне будівництво.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта