Через масовий полив городів зникає вода під Харковом

22.05.2013 10:16 Економіка
http://vrachline.ru/ http://vrachline.ru/
У місті Люботин (26 км від Харкова) через використання поливу городів городяни не отримують воду вчасно.

Про це повідомив міський голова Люботина Володимир Теличко під час прес-конференції, присвячені соціально-економічному розвитку міста.

Забезпечення жителів Люботина сталим водопостачанням є найбільшою проблемою міста. Володимир Теличко повідомив, що сьогодні у Люботині проживає 24, 6 тис осіб. Влітку водоспоживання збільшується у чотири рази за рахунок того, що воду використовують на полив городів. Наприклад, через це у квіті подача води зменшилася у шість разів.

– У місті діє 128 садових товариств, а це 15-20 тисяч дачників. Тобто наші потреби у воді дуже великі, – розповів міський голова. – У нас три водозабори, два з них працюють більш-менш стабільно. Проблема є з третім водозабором, який лише за офіційними даними працює з 1947 року, хоча ми припускаємо, що він працював і раніше.

За словами Володимира Теличка, з 1947 року не змінювалося ані насосне обладнання, ані технологія. Коли виходив з ладу насос, то проводився його капітальний ремонт, або ставили новий. Тому було вирішено пробурити артезіанську свердловину глибиною 950 м. Гроші надав обласний бюджет.

– Близько 2 млн грн нам було виділено на сесії Харківської облради. Роботи почнуться на початку серпня. Ми вже на водозаборах встановили нове обладнання, яке дозволяє економити до 30% електроенергії. За рахунок цієї економії ми виживаємо, – наголосив Володимир Теличко.

Також він повідомив, що у планах міської влади - провести інвентаризацію та відновлення шахтових колодязів.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта