Чи подорожчає харківський хліб. Коментар Добкіна

23.09.2013 06:45 Економіка
http://ria.ru/ http://ria.ru/

Незважаючи на те, що на Харківщині зібрали рекордний урожай зернових, ціни на соціальні сорти хліба не знизяться, повідомив журналістам губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Це пов’язано з тим, що вартість хліба на прилавках магазинів на порядок нижча від його собівартості. Усі зайві витрати хлібопекарським підприємствам компенсує держава, реалізуючи борошно за пільговою ціною через Аграрний фонд.

– Сьогодні ми штучно стримуємо ціни на соціальні сорти хліба. І це при тому, що його купують усі, а не лише ті люди, які не можуть собі дозволити дорожчий хліб. Адже обмежень на його продаж немає, – підкреслив Михайло Добкін.

Він додав, що обмежень у кількості випеченого хліба немає. І держава дає підприємствам стільки борошна, скільки вони потребують.

Губернатор розповів, що через великий урожай, який цього року зібрали не лише з українських ланів, а й з полів держав-конкурентів України у галузі сільського господарства, в аграріїв виникли проблеми зі збутом продукції. Окрім того, головного болю підприємцям додали росіяни, які відмовилися купувати наш хліб.

– Через усі ці фактори знизилася внутрішня ціна. Сьогодні на пшеницю ціна тримається, але реальних продажів немає. На кукурудзу ціна катастрофічно падає і ми підходимо до межі, коли цей урожай може стати збитковим для багатьох наших сільгосппідприємств, – розповів губернатор.

Він зазначив, що найтяжче доведеться підприємствам, які вирощують лише одну культуру. Великі ж агрохолдинги мають подолати ту скрутну ситуацію, яка склалася.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №113 від 21.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта