Чому зарплата у конвертах - це погано. Коментар податкової

07.02.2013 08:14 Економіка
http://vk.volyn.ua http://vk.volyn.ua
Однією з найболючіших проблем нашого сьогодення та “чорною плямою” суспільства є виплата заробітної плати “у конвертах”.

Прикро, що більшість робітників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну та неофіційну зарплатню.

Трапляється, що вони навіть не знають про те, що їхня “прозора” зарплата значно відрізняється від тої, яка записана у відомості. Ця різниця з’ясовується згодом, коли людині потрібна довідка про доходи, наприклад для отримання субсидії, допомоги на дітей чи для пред’явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Проблема виплати зарплатні “у конвертах” – це своєрідний трикутник: працедавець-робітник-держава. Тому вирішувати її потрібно, об’єднавши зусилля. Також слід принципово поставитися до проблеми нелегальної найманої праці та зарплати в “конвертах”.

“Якщо ми хочемо мати нормальні дороги, вчасно отримувати зарплату і пенсію, якщо хочемо, щоб район ставав економічно міцнішим, треба щоб приватники працювали прозоро, дотримуючись законів, а не приховували свої прибутки”.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Харківської області ДПС

Автор: Администратор сайта