Cир Лозівського молочного заводу подобається Росспоживнагляду

30.10.2012 08:05 Економіка
http://bgt-consulting.livejournal.com http://bgt-consulting.livejournal.com
Інші українські сири не відповідають нармам.

Про це йдеться в повідомленні відомства, - пишуть Подробнисти.

- На 15 партій сиру видані експертні висновки про їх невідповідність вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію»: з партії сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський Сир» і 12 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир», - йдеться в повідомленні.

- Також до теперішнього часу не досягнуто домовленості з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України щодо проведення дослідження сирів українськими лабораторіями в зв'язку з відсутністю необхідної акредитації, що дозволяє визнавати їх технічну компетентність, - повідомляє відомство.

Відзначається, що всього в лабораторію ФБУЗ «Центр гігієни і епідеміології в місті Москва» Росспоживнагляду надійшло 714 зразків сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир», ТОВ «Гадячсир», ПрАТ «Пирятинський сирзавод», ПАТ «Дубномолоко» та ТОВ «Лозівський молочний завод», з яких повністю досліджені 665 зразків продукції.

За даними відомства, на дві партії сирів виробництва ТОВ "Лозівський молочний завод" видані експертні висновки про їх відповідність техрегламенту. Дана продукція допущена до реалізації населенню.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася близько половини імпорту українського сиру в РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область), ПП КС «Прометей» філії "Менський сир" (місто Мена, Чернігівська область) та АТ "Пирятинський сирзавод" (Пирятин, Полтавська область).

Джерело: Подробности
Автор: Администратор сайта