Де в Харкові заробити дванадцять тисяч на місяць, розповіли в ХОДА

11.07.2012 10:55 Економіка

Про заробітні плати на "Турбоатомі" розповів генеральний директор заводу Віктор Субботін під час прес-конференції у ХОДА.

За словами Віктора Субботіна, середня зарплата робітників “Турбоатому” є однією з найбільших у галузі машинобудування і становить 3500 грн. Промисловий же персонал отримує у рази більше. Середня зарплата таких працівників — 5000 грн. При цьому верстатники, зварювальники, обрубувачі можуть отримувати по 10-12 тисяч за місяць.

- Такий рівень заробітної плати дає змогу залучати на завод найбільш кваліфікованих спеціалістів. Дуже важливо, що до нас приходить і молодь. Щодня до відділу кадрів поступає близько 50 заявок від людей, що бажають у нас працювати. Ми ж приймаємо до п'яти по мірі необхідності, - говорить Віктор Субботін. - Тільки за перше півріччя ми додатково збільшили кількість робочих місць на 400. Сьогоднішня чисельність персоналу — 5400 чоловік. До кінця цього року кількість додаткових робочих місць збільшиться.

“Турбоатом” може дозволити собі збільшувати штат у зв'язку з уже сформованим портфелем замовлень. Так, завод забезпечений роботою до 2015 року.

- Ми вже підписали контракти на наступний рік на суму у 1,5 млрд грн, на 2013 — у 1,8 млрд. Це серйозні обсяги, які вимагають мобілізації великої кількості як трудових, так і технічних ресурсів, - розповідає Віктор Субботін.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта