Декларувати доходи через Інтернет можна буде з Нового року

25.12.2012 09:39 Економіка
http://www.nashagazeta.ch http://www.nashagazeta.ch
З 1 січня українці зможуть декларувати майновий стан та доходи через Інтернет.

Як повідомляє УНН, для того, щоб скористуватися послугою, треба мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Детальну інформацію можна знайти на сайті Державної податкової служби.

Для створення декларації платнику пропонуватиметься обрати відповідну категорію – "фізична особа-підприємець" або "громадянин", зберегти заповнену декларації у паперовому чи електронному вигляді, а після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.

"Така новація, за прогнозами податківців, швидко стане популярною серед платників податків, адже позбавить їх необхідності відвідувати податкову для звітування. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, особливо зручним цей сервіс стане для тих платників, в яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання", - йдеться у повідомлені податківців.

Цифровий підпис зараз можна безкоштовно отримати в акредитованому Центрі сертифікації ключів при ДПС та його регіональних представництвах, а саму програму вільно завантажити з веб-порталу податкової.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта