Дергачівський полігон розширюють

25.06.2014 06:00 Економіка
http://wikimapia.org/ http://wikimapia.org/
Будівництво другого етапу другої черги Дергачівського полігона побутових відходів може бути завершено в найближчі місяці.

Про це вчора, 24 червня, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста повідомив директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Микола Скляров.

Він зазначив, що за інформацією підрядника, який займається будівництвом полігона, робіт залишилося фактично на місяць. Наскільки швидко завершиться будівництво, залежатиме від його фінансування. На найближчій сесії міської ради на ці цілі планується виділити близько 5 млн грн. Зараз на території другого етапу другої черги полігона повністю виритий котлован, майже на половині площі цієї ділянки покладена плівка.

Зазначимо, що Дергачівський полігон розширять на 2,5 га. Полігон розширюється в протилежний від Дергачів бік, з тильного боку нині діючого звалища. Загальна проектна потужність полігона складає 5,5 млн куб. м. У січні 2012 року ввели в експлуатацію перший етап другої черги на 3,5 га. Зараз ця територія заповнена сміттям майже повністю. Обсяги захоронення сміття безпосередньо на полігоні зменшаться після того, як там буде побудований сміттєпереробний комплекс.

Автор: Администратор сайта